Oblačno
30°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Priateľke vyrezal srdce či pečeň, kuchára Jožka priviedli pred sudcu
Zdielať na

Priateľke vyrezal srdce či pečeň, kuchára Jožka priviedli pred sudcu

BRATISLAVA / Jozef Hanuska, známy aj ako kuchár Jožko, je potomok brutálneho vraha Štefana Pantla, prezývaného aj ako bratislavský škrtič. 5. januára sa v byte na Prievozskej pohádal s partnerkou Patríciou. Obaja boli opití. Ako ležala v posteli, zaškrtil ju. Neskôr zobral nôž a postupne jej z tela vyrezal srdce, pečeň, obličky a dokonca aj časť tváre a stehna. Orgány skončili vedľa jej tela a ďalšie vo vedre kúsok od manželskej postele.

Po masakrálnej vražde sa šírili správy o tom, že Jozef časti tela nebohej Patrície mal konzumovať. Jeho advokát to poprel. "Nie, nie, nie. To nie je pravda, to sú tvrdenia, ktoré sa nezakladajú na pravde," vyjadril sa obhajca Dávid Béreš.

Kuchára Jožka pred pár dňami obžalovali. Pred súd sa postavil, aby rozhodli o tom, či do hlavného pojednávania zostane za mrežami a vo väzbe. "Senát Mestského súdu rozhodol, že obvineného J.H. ponecháva vo väzbe, laicky povedané, u neho konštatoval dôvody väzby tzv. útekovej a preventívnej," povedal prokurátor Peter Pilár. "Podali sme sťažnosť vo vzťahu k rozhodnutiu o väzbe, ale len pre dôvod väzby útekovej, keďže tam nevidíme dôvod väzby," pokračoval Béreš.

Za vraždu Patrície hrozí Jozefovi, ktorý je vyučený mäsiar, 20 až 25 rokov alebo doživotie. Jeho obhajca naznačil, že s prokurátorom rokovali o možnosti uzavrieť dohodu o vine a treste. "S pánom prokurátorom som o tejto otázke rokoval a diskutoval, ale zatiaľ sme sa nejako nedohodli," doplnil Béreš.

Obžalovaný prípadne môže ísť aj do vyhlásenia, a tak by sa vyhol doživotnému trestu. Zaujímavosťou je, že jeho otec bol jedným z posledných Slovákov, ktorého popravili a dostal trest smrti. "Znalecké dokazovanie bolo rozsiahle, ale vo vzťahu k otcovi to nemalo nejaký razantný význam z hľadiska dokazovania," dodal obhajca Béreš. Po dnešnom rozhodnutí je už aj známy termín hlavného pojednávania, ktorý padol na 6. augusta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy