Jasno
19°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Policajt mimo služby prichytil pašeráka cigariet pri čine
Zdielať na

Policajt mimo služby prichytil pašeráka cigariet pri čine

ZÁHOR / V zlom čase na zlom mieste sa ocitol pašerák, ktorého priamo pri čine prichytil hraničný policajt zo Sobraniec. V svojom osobnom voľne ho neskoro v noci zbadal neďaleko svojho domu. Zadržal ho spolu s balíkom plným ukrajinských cigariet.

Prípad sa odohral v prihraničnej obci Záhor. Pašeráka cigariet odhalil hraničný policajt, ktorý bol v tom čase mimo služby. "Za záhradou svojho rodinného domu začul zvuk dronu a spozoroval osobu s balíkom cigariet," uviedla hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Agnesa Kopernická.

Pozorný policajt sa okamžite vybral za ním, aby ho zadržal. Na miesto privolal aj svojich kolegov. Ukázalo sa, že ide o tunajšieho obyvateľa, ktorý mal pri sebe desiatky kartónov pašovaných cigariet. "V balíku sa nachádzalo 4400 kusov cigariet značky jin ling bez slovenských kontrolných známok," pokračuje Kopernícka.

Miestni obyvatelia sa o zadržanom pašerákovi dozvedeli až od nás. No vôbec ich to neprekvapilo. "Sú tu, viem aj mená, ale budem ticho. Lietajú tu, ale ja neviem čo nosia," povedal jeden z obyvateľov.

Finančný únik zo zaistených cigariet vyčíslili na takmer 700 eur. Prípad si prevzal vyšetrovateľ kriminálneho úradu finančnej správy. "Pre podozrenie zo spáchania trestného činu o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru," zakončila Kopernicka.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy