Zatiahnuté
14°
Bratislava
Viera
5.10.2024
Dom staršej ženy pohltili plamene. Podľa informácií TV JOJ požiar spôsobila úmyselne
Zdielať na

Dom staršej ženy pohltili plamene. Podľa informácií TV JOJ požiar spôsobila úmyselne

ZOHOR / V obci Zohor zabránili rýchlemu šíreniu plameňov obyvatelia. Tí si všimli dym vychádzajúci z domu staršej ženy a preto zavolali záchranné zložky. Dobrovoľní hasiči, ktorí sa nachádzajú neďaleko, boli onedlho na mieste. Polícia cudzie zavinenie vylúčila.

Bolo krátko pred desiatou hodinou, keď začalo horieť v jednom z príbytkov v zohorskej kolónii. "My sme doma boli, mama varila obed a zrazu sme videli dym. Tak sme sa išli pozrieť a videli sme, že horí u tej našej susedky," povedal sused Vladimír. "Všetko vybuchovalo, spreje, čo tam mala, okná. Mama volala hasičov, prišli o 5 minút," dodal sused Marián. 

Polícia prípad nevyšetruje ako trestný čin, podľa našich zistení si žena požiar zapríčinila úmyselne

Ako prví boli na mieste dobrovoľní hasiči. Tí sa nachádzali pri ihrisku, ktoré bolo len niekoľko metrov vzdialené od miesta požiaru. Netrvalo dlho a na pomoc im prišli aj ich profesionálni kolegovia. Seniorka po tom, čo sa z jej domácnosti začal šíriť dym, vyšla z domu. Staršia pani sa našťastie pri udalosti nezranila. Na mieste zasahovalo dokopy 9 hasičov. 

"Jednalo sa o požiar jednoduchej stavby," vysvetlil veliteľ zásahu Ľubomír Chodúr. V obci bolo podľa miestnych počuť aj sirénu. "Zhorelo jej úplne všetko," dodal sused. Polícia prípad nevyšetruje ako trestný čin. Žena si mala podľa zistení TV JOJ podpáliť svoju domácnosť sama. "Privolaný zisťovateľ príčin vzniku požiarov sa vyjadril, že požiar vznikol úmyselným konaním majiteľky nehnuteľnosti," objasnila hovorkyňa Šimunková. Požiar nezasiahol ostatné domy ani príbytky. Žena má podľa susedov rodinu, ktorá by sa o ňu postarala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy