Jasno
21°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Zlodej našiel desaťtisíce eur. Boli ukryté na neštandardnom mieste
Zdielať na

Zlodej našiel desaťtisíce eur. Boli ukryté na neštandardnom mieste

HUMENNÉ / Zlodej odhalil skrýšu majiteľa a z bytu po preflámovanej noci odchádzal aj s kopou peňazí. Hoci sa ho po nahlásení skutku podarilo policajtom dolapiť a súd už v tejto veci vydal aj trestný rozkaz, poškodený stále ťahá za kratší koniec. Verdikt sa zlodejovi nedarí doručiť. Po jeho pobyte pátrajú policajti nielen na Slovensku, ale v celom Schengenskom priestore.

Zmizla veľká hotovosť

​Ku krádeži došlo v jednom z bytov na sídlisku. To, že mu peniaze chýbajú, podľa zdroja TV JOJ zistil poškodený muž po preflámovanej noci až na druhý deň ráno. Muži zákona potvrdili, že z bytu zmizla hotovosť prevyšujúca 70 tisíc eur. Poškodený muž mal túto sumu ukrytú na neštandardnom mieste, v mrazničke. V rámci vyšetrovania policajti zistili, kto za krádežou stojí. Zo skutku obvinili muža z osady Podskalka. Niektoré okolnosti dokonca naznačovali, že sa s korisťou podelil. Problém tam hrozí aj tým, ktorí peniaze neodmietli. "Stačí, ak si niečo kúpili pre seba a použili peniaze, získané z trestnej činnosti," povedala advokátka Simona Čerevková.

Prokurátor muža zo skutku aj obžaloval

A hoci sudca okresného súdu už v tejto veci aj rozhodol, trestný rozkaz už niekoľko mesiacov právoplatný nie je. Problém je v tom, že sa ho obvinenému nedarí doručiť. Nie je totiž známe, kde sa muž nachádza. "Vo veci prebiehajú procesné úkony v súvislosti s doručovaním rozhodnutia obvinenému, za súčinnosti Polície. Aktuálne súd očakáva správu polície o pátraní," povedala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová.

Vyhlásili pátranie

Na žiadosť okresného súdu policajti vyhlásili pátranie po pobyte. "Po osobe bolo vyhlásené pátranie na území Slovenskej republiky ako aj v Šengenskom priestore," objasnila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove, Jana Ligdayová. Poškodený muž tak stále ťahá za kratší koniec. "Pátranie po menovanom prebieha intenzívne, ale doposiaľ napriek vykonaným opatreniam sa ho nepodarilo lokalizovať, resp. vypátrať," doplnila Ligdayová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy