Jasno
21°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Výbuch auta s českými turistami v Chorvátsku. O život prišlo deväťročné dieťa
Zdielať na

Výbuch auta s českými turistami v Chorvátsku. O život prišlo deväťročné dieťa

ZADAR / Pri explózii automobilu s českou SPZ pri chorvátskom meste Obrovac prišlo o život deväťročné dieťa. Informoval o tom dnes chorvátsky denník Jutarnji list. V nemocnici skončili zranené dve ženy a muž. Existuje podozrenie, že výbuch nasledoval po aktivácii doposiaľ neznámeho výbušného zariadenia.

Porucha na aute

Rodina mala mať podľa chorvátskych denníkov poruchu na aute a zastavila na odpočívadle pri meste Obrovac v oblasti Bilišan. V krajine mali byť aj s ďalšou rodinou, ktorá zastavila pri nich. Vodič mal otvoriť kapotu na aute, keď prišlo k výbuchu. Pre chorvátsky Večernji list to povedal svedok. Prvotné informácie hovorili o tom, že v aute mal byť výbušný systém. To sa nepotvrdilo. Podľa denníka Zadarski v aute zrejme explodovali nádrže s palivom. Ďalší denník zase uvádza, že chlapec mal ísť na záchod do lesa a priniesť mal odtiaľ granát. Zatiaľ sa nevie, ktorá z verzií je pravdivá.

​Traja zranení

39-ročného muža po ošetrení prepustili z nemocnice. Obe ženy vo veku 49 a 34 rokov v nej zostávajú. Jednu z nich museli dokonca operovať. Výbuch jej poranil brucho. Druhej vážne poranil oko. Obe sú v stabilizovanom stave. Zadarská polícia na prípade pracuje. "Bohužiaľ, môžeme potvrdiť, že v stredu prišlo zatiaľ k bližšie neupresnenému výbuchu v Zadarskej župe, pri ktorom zomrel český občan a ďalší dvaja boli zranení. Náš zastupiteľský úrad v Chorvátsku je v úzkom kontakte s políciou a je pripravený poskytnúť štandardnú konzulárnu asistenciu. Zatiaľ nemáme žiadne potvrdené informácie o tom, čo výbuch spôsobilo," povedal hovorca Ministerstva zahraničných vecí Českej republiky, Daniel Drake.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy