Jasno
35°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Miroslav Vlček, ktorý rozpustil svoju exmanželku v kyseline, je odsúdený na doživotie
Zdielať na

Miroslav Vlček, ktorý rozpustil svoju exmanželku v kyseline, je odsúdený na doživotie

PEZINOK / Miroslav Vlček je odsúdený na doživotie za obzvlášť záväzný zločin úkladnej vraždy. Poškodeným je povinný nahradiť nemajetkovú ujmu.

​Obžalovaný vinu od začiatku popiera. Na začiatku paradoxne namietal vykonávanie hlavného pojednávania, pretože sa nemal možnosť oboznámiť so zabezpečenými dôkazmi, ktoré sám navrhol. "Andreu Vlčeková bola rozpustená v kyseline sírovej a chlorovodíkovej," objasnil prokurátor Daniel Lipšic. 

​Zavraždenú Andreu uniesli spred škôlky. Bola tam zaniesť svoje dieťa. Do auta ju mal násilím naložiť Vojtech Olé, ktorý sa ku skutku priznal. Previesť ju mali do areálu skladu vo Veľkých Ripňanoch, kde ju čakal jej exmanžel. Priviazal ju reťazou o stoličku, opakovane ju bil a prinútil ju prepísať podiely vo firme. To, ako Andreu zabil, nezistili. Jej telo však rozpustil v sude s kyselinou. Pozostatky poškodenej sa podarilo stotožniť na základe fotokompozitných výplní - zubných plomb. 

Motívom konania mala byť najmä pomsta i skutočnosť, že proti exmanželovi vypovedala v ekonomických trestných veciach.

Trest zatiaľ nie je právoplatný 

Zaradený bude do väzenia s maximálnym stupňom stráženia. Trest je zatiaľ neprávoplatný, odvolal sa voči nemu. Definitívne slovo bude mať Najvyšší súd SR. Podľa našich informácií je nemajetkovú ujmu povinný zaplatiť každému synovi vo výške 100-tisíc eur. Doživotný trest odňatia slobody za vraždu exmanželky navrhoval aj prokurátor Generálnej prokuratúry Daniel Lipšic.

Uviedol to vo svojej záverečnej reči pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku. "Obžalovaného usvedčujú nielen výpovede svedkov, ale aj znalecké dokazovanie a ďalšie listiny," uviedol prokurátor. Poukázal aj na svedka Vojtecha Olého, ktorý opísal okolnosti únosu exmanželky obžalovaného. 

Obvinený si mal objednať únos svojej exmanželky

Súvisiace články

Najčítanejšie správy