Zatiahnuté
18°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Tragický pracovný úraz: Mladého muža privalili stenové panely
Zdielať na

Tragický pracovný úraz: Mladého muža privalili stenové panely

CHOTÍN / Stavbu haly budúcej Stanice technickej kontroly v Chotíne pri Komárne realizovala firma z východu Slovenska. Prácu na hrubej stavbe poznačila tragédia. O život prišiel mladý robotník z opačného konca republiky. Prípad preveruje polícia aj nitriansky inšpektorát práce.

​Panely vážili takmer tonu

Pri práci na stavbe utrpel rozsiahle zranenia 33-ročný robotník. V Chotíne pri Komárne sa stavia nová stanica technickej kontroly, mladého muža privalili stenové panely vážiace takmer tonu. Tie počas manipulácie spadli z teleskopického manipulátora, ktorý riadil kolega nebohého robotníka. "Uvedený stroj obsluhovala iná fyzická osoba, ktorá v tom čase premiestňovala balenie stenových panelov s celkovou hmotnosťou 875 kg," uviedol Martin Mada, riaditeľ Inšpektorátu práce v Nitre.

Pri prekládke bremena z doposiaľ nezistených dôvodov prišlo k pádu stenových panelov, pričom spadli priamo na poškodeného, následkom čoho utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. "K 33-ročnému mužovi sme vyslali ambulanciu RZP a záchranársky vrtuľník. Napriek snahe záchranárov zraneniam na mieste podľahol," informovala hovorkyňa Operačného strediska ZZS Petra Klimešová.

Bližšie okolnosti nehody sa preverujú

Na stavenisku boli okamžite prerušené práce. Okolnosti vzniku úrazu preveruje nielen polícia, ale aj nitriansky inšpektorát práce. Podľa našich informácií tam zaznamenali porušenia bezpečnosti práce, avšak zatiaľ ich do skončenia vyšetrovania nechceli konkretizovať. "Inšpektorát práce vo veci koná a zisťuje ďalšie skutočnosti súvisiace s vyšetrovaním predmetného úrazu," dodal Mada. V prípade že sa potvrdia, inšpektorát práce môže uložiť sankciu až do výšky dvesto tisíc eur. "Polícia v Komárne v danej veci začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Nitre Viktória Borloková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy