Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Tragédia na pracovisku: Nevládne telo muža museli vytiahnuť spod hliny bagrom
Zdielať na

Tragédia na pracovisku: Nevládne telo muža museli vytiahnuť spod hliny bagrom

MOLDAVA NAD BODVOU / Podľa informácií TV JOJ, pri stavebných prácach zomrel pri meste Mesto Moldava nad Bodvou robotník. Druhého zraneného previezli vrtuľníkom do nemocnice, mal obrovské šťastie.

​Stalo sa to pri montovaní kanalizačných rúr vo výkopovej jame, pričom sa na nich zosypalo niekoľko kubíkov zeminy. "Jednu osobu sa nám podarilo nájsť v počiatočných minútach, vyhrabali sme ho. Bol prevezený vrtuľníkom do nemocnice, druhú osobu sme hľadali dlhšie," objasnil veliteľ zásahu HaZZ Moldava nad Bodvou Richard Vojakovič. "Po primárnom ošetrení a podaní liečby, bol s podozrením na poranenie viacerých častí tela v stabilizovanom stave a pri vedomí letecky prevezený na kliniku úrazovej chirurgie do Košíc," vysvetlila Zuzana Hopjaková, hovorkyňa leteckých záchranárov. Podľa obhliadajúceho lekára Ota Mižíka sa muž pod toľkým množstvom hliny udusil. 

Presné okolnosti tragédie vyšetrujú policajti

Nevládne telo muža museli vytiahnuť spod hliny bagrom a až potom ho zniesli hasiči. Na miesto prišiel aj kriminalistický technik, ktorý všetky stopy dôkladne zadokumentoval. To, čo sa presne stalo, naďalej vyšetrujú policajti. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia, v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví. Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania a o udalosti bol informovaný inšpektorát práce," vyjadrila sa polícia. 

​Počas záchranných prác bola cesta 1/16 uzavretá na nevyhnutne potrebný čas a príslušníci PZ usmerňovali cestnú premávku. Podľa predbežnej lekárskej správy 33-ročný muž utrpel zranenia s predpokladanou dobou liečenia do 41 dní. Polícia miesto udalosti dôkladne zadokumentovala. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy