Polojasno
24°
Bratislava
Drahoslava
1.9.2024
Opitý cyklista ignoroval spustené závory. Takmer ho to stálo život
Zdielať na

Opitý cyklista ignoroval spustené závory. Takmer ho to stálo život

LUDANICE / Cyklista (33) chcel prejsť na druhú stranu trate. Zachytil ho osobný vlak.

​Osobný vlak smeroval z Topoľčian. Blížil sa do Ludaníc a na chránenom železničnom priecestí boli spustené závory a taktiež aj svetelná signalizácia. Cyklista Miroslav sa však rozhodol cez závory prekĺznuť, aby prešiel na druhú stranu.

Zachytil ho vlak

"Muž v obci Ludanice pravdepodobne nerešpektoval spustené závory a mal vojsť do jazdnej dráhy prichádzajúceho vlaku," ozrejmila hovorkyňa Krajského prezídia Policajného zboru Nitra Jana Šinková.

Rušňovodič použil rýchlobrzdu, aj napriek tomu bycikel ešte pred sebou tlačil zhruba 40 metrov. Vlak vrazil do zadnej časti bicykla pričom zachytil aj Miroslava. Muža ratovoli svedkovia a zavolali pomoc. Vedľa kolajiska zostala jeho topánka.

Opití majú šťastie

Záchranári zraneného muža previezli do nemocnice v Topoľčanoch"Záchranári ošetrili 33-rocneho muza a transpontovali do nemocnice s poraneniami hlava a predlaktia," potvrdila Petra Klimešová, hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Muž, hrozivo vyzerajúcu zrážku s vlakom prežil, podľa našich informáci má viaceré zlomeniny. V jeho prípade sa potvrdilo aj to, že opití majú šťastie. Mužovi bola totiž odobratá krv na zistenie alkoholu s výsledkom 2,2 promile.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy