Jasno
21°
Bratislava
Beáta
28.6.2024
V šatách a šľapkách nasadla na motorku. Žena a muž skončili v jarku, na miesto priletel aj vrtuľník
Zdielať na

V šatách a šľapkách nasadla na motorku. Žena a muž skončili v jarku, na miesto priletel aj vrtuľník

HORNÉ VESTENICE / Hasiči, záchranári a dokonca aj vrtuľník smerovali v piatok večer (21.6.) do Horných Vesteníc (okres Prievidza). V jarku tam skončila motorka. Muž a žena ktorí sa na nej viezli, skončili v nemocnici. Problém bol, že spolujazdkyňa bola oblečená veľmi nevhodne.

​Zranených ratovali hasiči a záchranári. "Bola poskytnutá predlekárska pomoc, dvaja zranení. Muž a žena, z toho žena mala vážnejšie zranenia," informoval veliteľ zásahu HaZZ Prievidza Roman Rozemberg. 24-ročného vodiča previezli do bojnickej nemocnice. Oveľa vážnejší bol stav jeho spolujazdkyne. Tú z miesta nehody transportovali vrtuľníkom.

Ženu transportovali do nemocnice s otrasom mozgu

"Leteckí záchranári si prevzali spolujazdkyňu, ktorá utrpela úraz hlavy a odreniny po celom tele. S podozrením na otras mozgu bola transportovaná do nemocnice v Banskej Bystrici," uviedla Zuzana Hopjaková z vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby. Podľa odťahovej služby mala žena na sebe krátke šaty a šľapky. "Tak by som ja na motorku nesadal," dodal riaditeľ odťahovej služby v Novákoch Roman Biňovský. 

Po odvezení zranených začali príčiny nehody vyšetrovať dopravní policajti. "Na základe doteraz zisteného, 24-ročný vodič z doposiaľ nezistených príčin zišiel mimo vozovku vľavo, čím došlo k jeho pádu a rovnako aj k pádu jeho spolujazdkyne," vysvetlila vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Trenčín Ingrid Krajčíková. 

Okolnosti nehody sú v štádiu vyšetrovania 

Podľa našich informácií vodič motorky po zrážke povedal, že sa dostal do kolízie s kamiónom, ktorý mal pokračovať v jazde. "Vodiči sú neohľaduplní, apelujeme na nich, aby si dávali na cestách pozor," povedal Biňovský. "Presné okolnosti a príčiny dopravnej nehody sú v štádiu vyšetrovania," dodala vedúca oddelenia Ingrid Krajčíková. Polícia žiada prípadných svedkov tejto nehody, aby kontaktovali linku 158. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy