Polojasno, dažďové prehánky
19°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Hádka na ulici sa skončila bodnutím. Stav napadnutého je veľmi vážny
Zdielať na

Hádka na ulici sa skončila bodnutím. Stav napadnutého je veľmi vážny

GELNICA . Hádka dvoch mužov na sídlisku v Gelnici sa skočila útokom nožom. Incident sa odohral v lokalite ktorú miestni poznajú ako “Kukuričňák”. Napadnutý utrpel ťažké zranenia, jeho prevoz do nemocnice bol nutný.

​Príčina hádky je zatiaľ neznáma

Hádka sa podľa Gelničanov začala dlhšie pred incidentom. Čo bolo jej spúšťačom, nevedno. Roland z nenazdajky vytiahol nôž a bodol Gelničana. Čepeľ noža mala mať podľa našich zistení sedemnásť centimetrov. "Vyšetrovateľom Odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi je vedené trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví v súbehu s trestným činom výtržníctva. Za uvedené skutky bolo vznesené obvinenie konkrétnej osobe," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Košice Jana Mésarová.

Ondreja záchranári ošetrovali na mieste medzi bytovkami. Potom ho transportovali do Krompašskej nemocnice. Odtiaľ bol na druhý deň prevezený do Košíc. Pre vážne zranenia sa musel podrobiť operácií. Poranenú mal obličku aj časť pľúc. Jeho stav je veľmi vážny. Či to bol prvý takýto Rolandov útok, sme sa od polície nedozvedeli. "Obvinená osoba bola umiestnená do cely policajného zaistenia, s podnetom na jej väzobné stíhanie. Z dôvodu prebiehajúceho vyšetrovania, nie je možné k veci poskytnúť nateraz bližšie a podrobnejšie informácie," dodala Mésarová.

Muž konal pod vplyvom alkoholu

Roland mal po zadržaní gelnickými obvodnými policajtami pozitívnu dychovú skúšku. Jej hodnota bola viac ako dve promile. Po takmer troch dňoch v cele predbežného zadržania sa postavil pred spišskonovoveského sudcu. Ten rozhodoval o jeho vzatí do väzby. Obvinený 31-ročný Žakarovčan prišiel na súd s policajnou eskortou a putami na rukách. V pojednávacej miestnosti strávil necelú hodinu. Pred súdom nevypovedal. "Bolo vyhovené návrhu prokurátora. Bol vzatý do väzby z preventívnych dôvodov," uviedol prokurátor. Obvinený sa navyše vzdal práva na odvolanie. Väzba je tak právoplatná.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy