Jasno
21°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Tváril sa ako výborný spoločník, nakoniec ho olúpil: 30-ročný muž mladíka dokopal a okradol
Zdielať na

Tváril sa ako výborný spoločník, nakoniec ho olúpil: 30-ročný muž mladíka dokopal a okradol

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Najskôr sa tváril ako výborný spoločník, ale nakoniec bolo všetko inak. 30-ročný Oliver pre pár desiatok eur neváhal dokopať a okradnúť mladého muža. Ten pritom krátko predtým platil útočníkovi alkohol netušiac, čo príde.

​Dvaja muži spolu popíjali alkohol, pričom jeden z nich predvádza svoje bojové chmaty. Zábery z bezpečnostnej kamery uvidíte vo videu. Mladík v modrom tričku si ich nevšíma, no to ešte netušil, že o chvíľu ich zažije na vlastnej koži. Po svojom odchode z pumpy si totiž nevšimol, že ho jeho dovtedajší spoločník prenasleduje. 30-ročný Oliver sa na svoju obeť vrhol zozadu.

Lupič si podľa našich informácií prilepšil asi iba o 60 eur

"Poškodený spadol na zem, kde ho obvinený začal do oblasti nôh, rebier, chrbta aj hlavy. Následne mu zo zadného vrecka zobral peňaženku, z ktorej odcudzil finančnú hotovosť a z miesta činu ušiel," objasnila Katarína Kuzmová, hovorkyňa KR PZ Trenčín. Podľa našich informácií si lupič svojim surovým útokom prilepšil asi iba o 60 eur. Zbitý mladík všetko nahlásil na polícii. 

"Polícia po páchateľovi začala intenzívne pátrať, v krátkom čase ho stotožnila a zadržala," dodala hovorkyňa. Kým olúpený muž skončil na lekárskom ošetrení v nemocnici, páchateľa posadili do policajnej cely. Odtiaľ ho eskortovali na súd, pretože prokurátor žiadal jeho väzobné stíhanie. "Polícia v Bánovciach nad Bebravou zniesla obvinenie 30-ročnému mužovi pre spáchanie zločinu lúpež," uzavrela Kuzmová.

Obvinený voči rozhodnutiu podal sťažnosť

"Sudkyňa vzala obvineného do väzby z dôvodu obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Rozhodnutie nenadobudlo právoplatnosť, nakoľko obvinený proti nemu podal sťažnosť," znelo stanovisko Krajského súdu v Trenčíne. 30-ročnému mužovi, ktorý bol už v minulosti niekoľkokrát súdne trestaný, hrozí v prípade dokázania viny až 8-ročný trest za mrežami. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy