Zatiahnuté
17°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Vlastnej matke mal zo života robiť peklo: Vyhrážal sa aj podpálením domu, v ruke držal zapálené letáky
Zdielať na

Vlastnej matke mal zo života robiť peklo: Vyhrážal sa aj podpálením domu, v ruke držal zapálené letáky

BOŠÁCA / Policajti z Nového Mesta nad Váhom museli zasahovať pri rodinnej dráme v obci Bošáca. Zadržali 48-ročného Jozefa, ktorý na matku vytiahol nôž s výčitkami, že nie je jej syn.

Zrejme nikoho neprekvapí, že besneniu tohto muža v rodičovskom dome v Bošáci predchádzalo jeho celodenne popíjanie alkoholu. Ako už vraj mnohokrát v minulosti, si svoju agresivitu vybíjal na vlastnej matke. S otázkou, či ju má zabiť, mal podľa polície vytiahnuť zo zásuvky veľký nôž a položiť ho pred vydesenú ženu.

Obvinený: Dám si spraviť DNA testy a ak nebudeš moja matka, zabijem ťa

"Povedal matke, že jej podpáli dom, pričom v ruke držal zapálené reklamné letáky," uviedla hovorkyňa KR PZ Trenčín Katarína Kuzmová. Zúfala žena ušla pred synom do záhrady, no ten s vyhrážkami pokračoval. "Tu sa jej vyhrážal slovami, že si dá spraviť DNA testy a pokiaľ nebude jeho matkou, zabije ju," informovala Kuzmová. Jozefovo vyčíňanie ukončil až zásah policajtov. Podrobili ho dychovej skúške s výsledkom bezmála dva a pol promile alkoholu. Vytriezvieť musel v policajnej cele, odkiaľ sa však domov nevrátil. Prokurátor totiž žiadal jeho väzobne stíhanie.

"Policajti v Novom Meste nad Váhom 48-ročného muža obvinili z prečinu nebezpečné vyhrážanie," ozrejmila hovorkyňa. Obvineného sme sa pýtali, či sa k situácii chce vyjadriť. Odpovedal, že nie. "Prečo by to malo ísť na Facebook?" dodal. "Obvinený bol vzatý do takzvanej preventívnej väzby, teda pre dôvodnú obavu z pokračovania v trestnej činnosti. Rozhodnutie o väzbe je právoplatné," skonštatoval hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. 

V prípade dokázania viny hrozí obvinenému mužovi až trojročný pobyt za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy