Jasno
22°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Napadol iného pacienta aj personál: Agresora polícia obvinila
Zdielať na

Napadol iného pacienta aj personál: Agresora polícia obvinila

BRATISLAVA / Incident sa odohral v sobotu podvečer (22.6.) na centrálnom príjme nemocnice na bratislavských Kramároch. Pacient krátko po prevoze záchrannou službou fyzicky napadol iného pacienta a následne sestru, ktorú udrel do tváre a zrazil na zem. Zasahujúci zdravotník utrpel vážne zranenie pravej ruky. 

"Netrpezlivý muž (43), tu fyzicky napadol troch pracovníkov zdravotníckeho personálu ako aj chorého pacienta na invalidnom vozíku, ktorým v dôsledku tohto napadnutia boli spôsobené rôzne zranenia," informoval Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstvo PZ v Bratislave. Polícia muža zadržala a eskortovala na príslušné policajné oddelenie. "Po vykonaní potrebných úkonov bol umiestnený v cele policajného zaistenia," doplnil Szeiff.

​Vyšetrovateľ v tejto súvislosti vzniesol obvinenie z trestného činu výtržníctva spáchaného na chránenej osobe v súbehu s trestným činom ublíženia na zdraví spáchaného na chránenej osobe 43-ročnému Zdeněkovi J. z Bratislavy. "Zároveň bol v tejto súvislosti spracovaný aj podnet k jeho väzobnému stíhaniu. V prípade preukázania viny pred súdom, hrozí za takéto konanie v zmysle zákona trest odňatia slobody až na tri roky," uzavrel Szeiff.

Útoky na zdravotníkov nie sú ojedinelé

Aj začiatkom júna sme informovali o napadnutí primára v areáli nemocnice v Rimavskej Sobote. Príbuzní pacienta, ktorí ležal v kritickom stave na internom oddelení, si na lekára počkali na lavičke. Útočili 4 ženy. Všetky ženy boli v tomto prípade obvinené z výtržníctva a stíhané sú na slobode.

​Zdravotníci sú na podobné situácie školení, aby tak vedeli odolať tlaku od ľudí, ktorí nevedia tak plne ovládať svoje emócie. Nie vždy to však ide. V nemocnici na Kramároch bola po útoku posilnená ochranka. Podľa primára je však takýto krok len dočasným riešením.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy