Zatiahnuté
15°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Smutná bilancia na rieke Hron: V priebehu týždňa prišli o život štyria mladí ľudia
Zdielať na

Smutná bilancia na rieke Hron: V priebehu týždňa prišli o život štyria mladí ľudia

BANSKÁ BYSTRICA / Počas júnového týždňa prišli o život, na viacerých úsekoch rieky Hron, štyria mladí ľudia. Najmladšie bolo 6-ročné dievčatko. A to je letná sezóna iba na začiatku.

​Smutnú bilanciu na Hrone spája vysoká hladina a silný prúd po dažďoch. V priebehu šiestich júnových dní si tento vodný tok vyžiadal štyri obete. Najmladšou je 6-ročné dievčatko z Pohorelej na Horehroní. Dievčatko prúd unášal niekoľko kilometrov našli ho zachytené medzi konármi.

"V prípade je začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," uviedla Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica.

​Na dolnom toku Hrona pri Šarovciach v ten istý víkend stiahlo pod vodu dvoch bratov, dvadsiatnikov Jána a Mareka. "Voda je skoro ako povodeň, bola tam vysoká hladina," ozrejmil Alexander Berek zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby.

​Vyše týždňa trvala pátracia akcia na Hrone pri Zvolene. Z hate skočil do rieky 34-ročný muž. Ani on nemal šancu vyhrať boj nad silným prúdom. "V súvislosti s nezvestnosťou tohto muža bolo vykonaných viacero pátracích akcií. Jeho telo bolo nájdené na brehu rieky Hron v katastri obce Hronská Dúbrava," vysvetlila Kováčiková.

Letná sezóna je ešte len na začiatku, netreba preceňovať sily, nechávať deti bez dozoru či kúpať sa v miestach, ktoré nepoznáte. Pri zmene počasia sa môže prúd veľmi rýchlo zmeniť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy