Zatiahnuté
15°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Muž útočil nožom na benzínke, napadol šesť ľudí. Hrozí mu až 12 rokov za mrežami
Zdielať na

Muž útočil nožom na benzínke, napadol šesť ľudí. Hrozí mu až 12 rokov za mrežami

PRAHA / Najskôr útočil nožom, pričom napadol šesť ľudí, potom skončil v putách. Polícia útočníka zadržala a za mrežami môže stráviť až 12 rokov. My sme zistili, že podobným spôsobom útočil už pred tým.

Krvavý útok sa odohral 19. 6. na benzínovej pumpe na Argentínskej ullici v Prahe. Podľa hovorcu polície Jana Rybanského muž (52) po hádke vytiahol nôž a napadol celkovo šesť osôb.

"Naša posádka zasahovala pri troch pacientoch. Prvý pacient utrpel po napadnutí poranenia hornej časti tela, pričom bol v stredne vážnom stave a pri vedomí. Ďalšie dve osoby mali vonkajšie zranenia," ozrejmil hovorca záchrannej služby Karel Kirs.

Skončil v rukách polície

Počas niekoľkých minút prišla polícia a krvaveného útočníka spacifikovala a zatkla, po tom ho odviedla na výsluch. "V súčasnosti bol tento muž obvinený z trestného činu výtražníctva ťažkého ublíženia na zdraví v štádiu pokusu," hovorí Rybanský.

Lustrácia polície zistila, že muž má za sebou podobný útok z minulosti, to mu môže priťažiť na súde pri vypočutí rozsudku. "Hrozí mu až 12 rokov odňatia slobody, je stíhaný väzobne," dodal Rybanský.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy