Oblačno
12°
Bratislava
Michal, Michaela
29.9.2024
Hra v zoo sa skončila tragicky: Mladé tigre sa pripravovali na transport, jeden z nich sa ho už nedožije
Zdielať na

Hra v zoo sa skončila tragicky: Mladé tigre sa pripravovali na transport, jeden z nich sa ho už nedožije

BOJNICE / Pred dvomi mesiacmi priviezli do bojnickej zoo tri mladé tigre. Zvieratá zhabali chovateľovi z trenčianskeho kraja. Našli ich zatvorené v garáži. Vzácne zvieratá pripravovali na transport do Afriky. Vycestujú však iba samice. Samca zabili jeho sestry.

​Tigre už mali čoskoro bojnickú zoo opustiť. Samec sa ale transportu nedožil. "Ošetrovateľka, ktorá prišla do práce, našla samca ležať nehybne medzi samicami," vysvetlila hovorkyňa ZOO Bojnice Andrea Klasová. Už na prvý pohľad bolo jasné, že samcovi niet pomoci. Samice od neho okamžite oddelili a telo poslali na pitvu. "Pitva ukázala, že mal mnohopočetné zranenia na krku," dodala hovorkyňa. 

Čo mohlo byť príčinou smrti tigra?

"Šelma útočí najmä na krk," vysvetlil veterinár Milan Sarvaš. "Nemáme tam kamery, nevieme, čo sa stalo. Ich správanie nenasvedčovalo tomu, že k tomu dôjde. Predpokladáme, že to bolo počas hry," tvrdí hovorkyňa. Traja súrodenci podľa ošetrovateľov vychádzali dobre. Do zoo ich priviezli zo súkromného chovu. "Postupne si zvykli. Prijímali potravu, je to pre nás prekvapenie," uzavrela Klasová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy