Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Legendami chcel okradnúť dôchodkyňu. Podvodník však miesto peňazí získal putá
Zdielať na

Legendami chcel okradnúť dôchodkyňu. Podvodník však miesto peňazí získal putá

PEZINOK / Policajné manévre v Pezinku a v Šali. Kukláči zadržali podozrivého muža, ktorý pod vymyslenou legendou prišiel okradnúť bezbrannú dôchodkyňu. Miesto peňazí, ale skončil v rukách polície. Podľa informácií TV JOJ tento muž s komplicmi pripravili o celoživotné úspory viacerých starčekov a starenky.

Bolo presné poludnie, keď tento chlap prišiel do Pezinka po peniaze od dôchodkyne. Vymyslel si na ňu legendu a chcel ju oklamať a okradnúť. No nerátal s tým, že ho už dlhšiu dobu sleduje okresná kriminálka z Trnavy. Keď prebral od staršej panej peniaze a odchádzal z bytovky, naskákali naňho kukláči.

Skupina pripravila ľudí o tisícky eur

S putami na rukách skončil na chodníku. Podľa informácií TV JOJ muž patrí do skupiny podvodníkov, ktorí okrádajú bezbranných dôchodcov. Vymyslia si legendu napríklad o tom, že ich vnuk je v nemocnici a má po nehode odhryznutý jazyk a potrebuje peniaze. Starčekom tak domotajú hlavy, že im častokrát odovzdajú ich celoživotné úspory. Táto skupina mala ľudí pripraviť o tisícky eur.

Prišiel na luxusnom aute

Na luxusnom Mercedese došiel muž, ktorého zadržali policajti. Toto auto teraz skončí na expertíze. Trnavskí kriminalisti mu auto prehľadali a zapečatili. Vyšetrovatelia aj s technikom strávili v Pezinku asi tri hodiny.

Krátko po tom. ako muž skončil s putami na rukách, kukláči vtrhli aj do paneláka, v ktorom býva. Ozbrojené komando strážilo byt aj okolie. Čakali pokiaľ muža privezú na miesto a potom urobia domovú prehliadku a prehľadajú aj pivničné priestory. V byte, ktorý prehľadávali, býva podľa susedov rodina zhruba dva mesiace a preto ich ani nepoznajú. Nevedeli nám povedať, kto všetko tam žije.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy