Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Tragédia na diaľnici D2: Došlo k zrážke muža s nákladným autom
Zdielať na

Tragédia na diaľnici D2: Došlo k zrážke muža s nákladným autom

BRATISLAVA / Polícia v utorok (25.6.) krátko po 19.30 h zasahovala pri dopravnej nehode na diaľnici D2. V pravom jazdnom pruhu došlo k zrážke 42-ročného muža a nákladného motorového vozidla.

​Muž na mieste utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Podľa informácií TV JOJ ide o 42-ročného srbského občana. "Napriek snahe záchranárom zraneniam podľahol," vysvetlil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru Bratislava Michal Szeiff. Presné príčiny sú podľa hovorcu predmetom vyšetrovania.

Nehoda sa stala na diaľnici v smere do Bratislavy tesne za Lozornom. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Bolo približne sedem hodín večer, keď muž (42) odstavil pre poruchu nákladiak na krajnici. Pri tom mu asistoval aj ďalší kamionista, ktorý zastavil. Keď nákladné auto opravili, muž išiel z cesty odstrániť výstražný trojuholník. V tom sa však po diaľnici blížilo ďalšie nákladné auto. Vodič, ktorého si zrejme muža na ceste nevšimol, v rýchlosti do neho vrazil. 

"K dopravnej nehode vyslal operátor dve ambulancie. Napriek tomu 42-ročný muž zraneniam podľahol," informovala hovorkyňa operačného strediska záchrannej zdravotnej služby, Petra Klimešová.

Počas dokumentovania nehody bol pravý pruh úplne uzavretý a premávka bola možná len cez ľavý jazdný pruh.

Vyšetrovanie presných príčin okolností, za ktorých došlo k tejto tragickej dopravnej nehode na dialnici D2 sa v súčasnej dobe zaoberajú policajti krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave," doplnil Szeiff.

​Ďalšia tragédia pred polnocou

O niekoľko hodín neskôr sa na Záhorí stala aj ďalšia tragická udalosť. Muž (52) sa na elektrickej kolobežke krátko pred polnocou pohyboval v obci Láb v smere od obce Jakubov. Náhle stratil kontrolu nad riadením a padol na betón.

"Vodič kolobežky sa pravdepodobne dostatočne nevenoval jej vedeniu a stratil stabilitu a došlo k pádu na zem. Pri páde utrpel viaceré zranenia," o nehode informoval Szeiff.

"Operátor vyslal k mužovi rýchlu zdravotnú pomoc. Po úspešnej resuscitácii bol prevezený do nemocnice v Bory na umelej pľúcnej ventilácii s diagnózou kramiotrauma," uviedla Klimešová.

Svojim zraneniam však aj napriek snahe lekárov podľahol.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy