Zatiahnuté
14°
Bratislava
Václav
28.9.2024
Mladík využil nepozornosť donáškara. Ukradol mu auto aj s tržbami
Zdielať na

Mladík využil nepozornosť donáškara. Ukradol mu auto aj s tržbami

POPRAD / Popradský donáškar počas rozvozu jedla nechal v noci naštartované auto. Všimol si to sedemnásť ročný mladík, ktorý do auta nasadol a zmizol aj s tržbou a mobilom vodiča. Prípad, ktorý sa začal pod Tatrami, ukončili policajti na Spiši.

​Pred krádežou auta spáchal mladík iný trestný čin

Mladík využil nepozornosť donáškara a zmizol s autom z Ulice Mládeže v Poprade. Podľa našich informácií mal mladík pred krádežou auta spáchať ešte iný trestný čin, odkiaľ utekal. "Keď bol odovzdávať pizzu na stanovišti, mal naštartované auto. Auto mu odcudzili aj s mobilom, kasou a so všetkým," uviedol majiteľ vozidla.

"Prostredníctvom operačného strediska bolo po predmetnom vozidle vyhlásené pátranie. Vykonanými prvotnými úkonmi na mieste a následnými previerkami bola príslušníkmi poriadkovej polície OR PZ v Poprade zistená totožnosť osoby podozrivej z nezákonného konania," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Poprade Jana Ligdayová. Mladík stihol doraziť do Spišskej Novej Vsi. Počas cesty sa nemohol najesť, keďže podľa okradnutého donáškara, v aute už nebolo žiadne jedlo. Na Spiši si ho všimla policajná hliadka, snažili sa ho zastaviť

Z akcie sa stala nahánačka

"Vodič na výzvu polície nereagoval, začal vozidlom zrýchľovať a následne vysokou rýchlosťou pred policajnou hliadkou unikať," oznámila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová. Začala sa naháňačka nočnými ulicami. Po približne dvoch kilometroch sa obvoďákom podarilo mladíka na ceste zablokovať. Avšak jeho zadržanie nebolo jednoduché.

 "Vodič sa však snažil pridávaním plynu opätovne s vozidlom uniknúť, v čom mu policajná hliadka zabránila za použitia donucovacích prostriedkov," dodala Mésarová."Musím oceniť rýchlosť polície, musím ich za to pochváliť, ako operatívne sa dali všetci dokopy a podľa ŠPZ-ky to našli. Dobrá práca! A na aute škoda viditeľná nie je žiadna," pochválil políciu majiteľ auta. Prípad ktorý spojil dva policajné kraje, vyšetrujú v Poprade. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy