Jasno
33°
Bratislava
Pavol, Peter, Petra
29.6.2024
Nehybné telá, ktoré našli vo vírivke sa neutopili. Zabil ich elektrický prúd
Zdielať na

Nehybné telá, ktoré našli vo vírivke sa neutopili. Zabil ich elektrický prúd

GÁPEL / Policajti z Nitrianskeho Rudna vyšetrujú záhadnú smrť muža a ženy, ktorých našli minulý piatok (21.6.) vo vírivke v obci Gápel. Počas prvotnej obhliadky preverovali viacero vyšetrovacích verzií. Najnovšie im výrazne pomohli zistenia patológov.

​Zistenia priniesla súdna pitva

Muž so ženou, ktorých našli mŕtvych vo vírivke sa neutopili. Podľa našich informácií ich zabil elektrický prúd. Takéto zistenia priniesla súdna pitva, ktorej predbežné výsledky už majú policajti v rukách. Tí mali podozrenie na skrat už pri prvotnej obhliadke. "Na mieste bola vykonaná obhliadka miesta činu za prítomnosti znalcov z oblasti elektrotechniky a tí zaistili viacero stôp," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Odborníci pripomínajú dôležitosť pravidelnej kontroly víriviek

"Došlo k prierazu fázového napätia na neživé časti, na tú vodu a tým pádom tam vzniklo nebezpečné dotykové napätie a došlo k tejto tragickej udalosti," priblížil okolnosti tragédie revízny technik z Bozpo Prievidza Jaromír Jakubík. Oboch naposledy živých videl ich sused. Priviezli sa sem v taxíku. "Prišli sem o desiatej taxíkom, mali vypité, potom sa v noci asi išli kúpať," uviedol sused nebohého páru.

Ráno ich našli ležať vo vírivke. Pomoci im už nebolo. "Prišiel zamestnanec a išli sa tam pozrieť. Vybehol za mnou a povedal, že vidí dve telá. Ja som volal policajtov," dodal sused. "Žena vo veku 51 rokov a muž vo veku 58 rokov boli nájdení bez známok života," oznámila Kuzmová. Odborník odporúča technický stav víriviek pravidelne kontrolovať. Robiť by tak mala špeciálne školená osoba. "Treba to pravidelne kontrolovať," pripomenul Jakubík. "Polícia začala trestné stíhanie z prečinu usmrtenie," ukončila Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy