Jasno
32°
Bratislava
Pavol, Peter, Petra
29.6.2024
Tragédia na Hrone: Muž zmizol pod hladinou, chlapec bojoval o život
Zdielať na

Tragédia na Hrone: Muž zmizol pod hladinou, chlapec bojoval o život

TEKOVSKÝ HRÁDOK / 40-ročný muž sa išiel okúpať aj s 12-ročným príbuzným do rieky Hron a pre muža sa to skončilo tragicky. Chlapcovi sa podarilo zachrániť a dostať na breh, Ján však zmizol pod hladinou.

​40-ročný Ján sa večer išiel schladiť aj s dvanásťročným bratrancovým synom do rieky Hron. Kúpanie sa však zakrátko pre muža zmenilo na boj o život. Muž sa topil v miestach, kde mala voda asi tri metre. Za všetkým však bude zrejme silný prúd. "Hron je zradný, to idete v plytkej vode a naraz sa prepadnete," povedal obyvateľ obce.

Chlapec sa ešte odvážne snažil topiaceho strýka zachrániť. Podľa našich informácií ho držal nad hladinou a chcel dostať na breh. Nemal však už silu a Ján sa pred jeho očami stratil pod hladinou. "Niektoré úseky vodných tokov sú neupravené a niektoré stromy sú popadané," povedal Alexander Berek zo Špeciálnej kynologickej záchrannej služby Slovakia. Chlapcovi sa podarilo z Hrona dostať na breh. Býva neďaleko a hneď zavolal pomoc a rieku prepátrali. "Môjho bratranca syn. Neverím tomu, ale tu našli peňaženku, občiansky, všetko," povedal príbuzný.

Hasiči vyrazili na vodu a pokúšali sa muža nájsť. Pomáhal im aj špeciálne cvičený pes. "Kde osoba padla do vody, od toho miesta budeme prehľadávať ďalšie lokality," informoval Berek. S člnom prehľadali viaceré lokality, po niekoľkých hodinách pátranie ukončili a muža zatiaľ nenašli. "Možnosti sú rôzne, môže byť osoba blízko, ale mohol ju odniesť aj prúd," dodal Berek.

Najčítanejšie správy