Jasno
10°
Bratislava
Vendelín
20.10.2024
Futbalový vandal z Nitry: Zákerný útok na usporiadateľa!
Zdielať na

Futbalový vandal z Nitry: Zákerný útok na usporiadateľa!

Bezpečnostnej službe na nitrianskom futbalovom štadióne sa podarilo identifikovať skupinu výtržníkov, ktorí vyčíňali počas víkendového ligového zápasu s Dunajskou Stredou. Pomohol jej pri tom kamerový systém, ktorý celú situáciu detailne zaznamenal. Policajti potom na základe záberov mohli výtržníkov obviniť.

Niekoľko fanúšikov z domáceho tábora nezvládlo emócie a vbehlo na ihrisko. Tam sa ich usporiadatelia okamžite snažili zadržať, ale fanúšikovia boli voči nim veľmi agresívni. "Usporiadatelia ich upozornili, aby sa vrátili naspäť, no fanúšikovia na to zareagovali fyzickým útokom voči nim," vraví bezpečnostný manažér FC Nitra Juraj Hamar.

Bezpečnostná služba mala situáciu, našťastie, už po chvíli pod kontrolou a  výtržnosti sa ďalej nerozrastali. Zrazu ale jeden z fanúšikov veľmi zákerne zaútočil zozadu na usporiadateľa. Skopol ho na zem a snažil sa cez plot dostať späť na tribúnu. "Na starého pána tam kopancom odzadu zaútočil nenormálnym spôsobom! Nemalo to nič spoločné s férovosťou, ani morálkou," znechutene opisuje incident Juraj Hamar.

Celý incident zaznamenali kamery a útočníkov mohla bezpečnostná služba  spoľahlivo identifikovať. Už po krátkom čase ich policajti zadržali a predviedli na oddelenie a obvinili. "V uvedenej veci sme prijali oznámenie, ktoré prešetrujeme ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu. Skutok však môže byť prekvalifikovaný aj ako trestný čin výtržníctva," ponúka vyjadrenie hovorkyňa KR PZ v Nitre Božena Bruchterová.

Vyšetrovateľ zatiaľ nemá výsledky z lekárskeho vyšetrenia jedného z  napadnutých usporiadateľov. Ak sa jeho zranenie potvrdí, tak útočníkom  hrozí ďalšie obvinenie za ublíženie na zdraví. Na margo toho bezpečnostný manažér FC Nitra Juraj Hamar dodáva: "Utrpel zranenie, má zlomený prst, takže tam bude doba liečenia určite dlhšia."

Takýto incident sa na nitrianskom štadióne neobjavil už veľmi dlho. Fanúšikovia totiž vedia, že s novým kamerovým systémom ich môžu  identifikovať za každú výtržnosť. Celý štadión neustále monitoruje 44  
kamier.

Útok vandalov na usporiadateľov v Nitre

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy