Jasno
21°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Zlodej áut chcel zraziť policajta a skryť sa. Polícia ho však chytila
Zdielať na

Zlodej áut chcel zraziť policajta a skryť sa. Polícia ho však chytila

Zdroj: FB: Polícia SR - Banskobystrický kraj

ZVOLEN / V stredu 26. júna vo večerných hodinách došlo k chyteniu skúseného zlodeja áut. V minulosti bol súdne trestaný až deväťkrát. Pri úteku sa pokúsil zraziť zraziť policajta a skryť sa do lesa. Informuje o tom polícia Banskobystrického kraja na svojich sociálnych sieťach.

​Vodič si to autom namieril do policajta

Vo večerných hodinách v stredu (26.6.) kontrolovala policajná hliadka vo Zvolene okoloidúce vozidlá. Policajti chceli zastaviť prichádzajúci Opel Movano, no vodič si to namieril autom rovno do policajta. Ten našťastie stihol odskočiť. Policajná hliadka spolu s Pohotovostnou motorizovanou jednotkou po incidente začala vozidlo prenasledovať. Vodič zastavil na krajnici a utiekol do lesa, kde sa chcel skryť. Banskobystrickí krajní kriminalisti rozbehli pátranie po vodičovi skrytom v lese. Vodiča sa im podarilo nájsť aj zadržať. Taktiež zistili, že auto, ktoré šoféroval, bolo ukradnuté.

Kriminalisti neskôr zistili, že 51- ročný muž bol v minulosti deväťkrát súdne trestaný a ide o veľmi skúseného zlodeja áut. Pri prvej krádeži ho chytili už v roku 1992, paradoxne vo Zvolene. "Neobmedzuje sa však len na naše územie, posledný trest si odpykal v Rakúsku, kde bol nedávno podmienečne prepustený," uviedla polícia Banskobystrického kraja na sociálnych sieťach. Muž z okresu Galanta bol obvinený pre zločin krádeže a zločin útoku na verejného činiteľa. V prípade dokázania viny mu hrozí až desať rokov vo väzení.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy