Jasno
22°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Rozsiahla akcia NAKA: Medzi obvinenými je aj odsúdený Zoltán Andruško
Zdielať na

Rozsiahla akcia NAKA: Medzi obvinenými je aj odsúdený Zoltán Andruško

KOLÁROVOVO / Národná kriminálna agentúra opäť v akcii. Medzi obvinenými má byť aj Zoltán Andruško - odsúdený v prípade vraždy Jána Kuciaka. Akcia má súvisieť s daňovými trestnými činmi. Informoval o nej portál Startitup.

Známe kauzy

​Polícia mala zadržať viac ako desať ľudí. Niektorí z nich figurujú v známych kauzách. Policajná akcia prebehla vo viacerých mestách. Podľa informácií portálu Startitup vtrhli kukláči aj do domu v Kolárove. S putami na rukách odviedli Borisa G., ktorý má byť podľa obvinenia na vrchole zločineckej skupiny. "Môžeme potvrdiť, že Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru vykonala policajnú akciu s názvom "MERKÚR" v Trnavskom a Nitrianskom kraji," informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Roman Hájek.

Odsúdený Zoltán Andruško

Vyšetrovateľ mal obviniť celkovo dvanásť ľudí. Jedným z nich je už odsúdený Zoltán Andruško, ktorý si v prípade vraždy Jána Kuciaka odpykáva pätnásťročný trest. Obvinený má byť aj Dušan Kracina, stíhaný v kauze prípravy vrážd prokurátorov. Taktiež aj Mário Csente, známy z kauzy Jopi Trade, v rámci ktorej mali podľa obvinenia podnikatelia vyberať zo štátnej kasy obrie daňové vratky a to cez údajne fiktívne obchody s motorovými olejmi a pohonnými hmotami, pričom ich vinia aj z podplácania policajných funkcionárov. "Akcia bola zameraná na zadržanie osôb podozrivých z ekonomickej trestnej činnosti," dodal Hájek.

Špecializovaný trestný súd

Boris G., ktorého zadržali v Kolárove je podľa portálu Startitup nevlastný otec Dušana Kracinu. Obaja mali byť priateľmi Zoltána Andruškoá. Práve on v minulosti vypovedal o nekalých praktikách personálnej agentúry Borisa G. Zamestnávali v nej cudzincov a za rýchle vybavenie pracovných povolení a povolení na pobyt údajne poskytovali úplatky. Vyšetrovateľ viní obvinených zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, ako aj z pokračovacieho zločinu skrátenia dane a poistného. O väzbe pre obvinených bude rozhodovať sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku zajtra ráno.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy