Jasno
22°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Rozsudok v prípade tragickej nehody šokuje. Mimoriadny trest za smrť priateľa
Zdielať na

Rozsudok v prípade tragickej nehody šokuje. Mimoriadny trest za smrť priateľa

KOŠICE / Mimoriadne nízky trest, ale zákaz šoférovať až doživotne. Takýto rozsudok si vypočula vodička, ktorá pri nehode spred štyroch rokov zabila svojho priateľa. Zuzana, ktorá bola v čase nehody pod vplyvom drog si tak vypočula už svoj tretí rozsudok a stále nie je právoplatný.

Podcenila svoje schopnosti

S autom narazili do stromu, spolujazdec zomrel na mieste a auto šoférovala jeho priateľka. Neskôr sa zistilo, že v krvi mala drogy. Vodička vtedy obiehala kamión, no pravdepodobne podcenila svoje schopnosti, zišla z cesty a narazila do stromu pravou stranou. "V zrkadle som videl ako ma obiehalo auto, zišlo z krajnice a už letelo," povedal vodič kamióna.

Spolujazdec na mieste podľahol

Jej priateľ Peter, ktorý sedel na sedadle spolujazdca, bol nepripútaný a zranenia utrpel také vážne, že im na mieste podľahol. Vodičku previezol do nemocnice vrtuľník. Policajti na mieste našli aj kabelku, v ktorej bola marihuana, no v krvi vodičky Zuzany našli metamfetamín. Prípad už v minulosti na mestskom súde uzavreli s päť ročným väzením, spokojná nebola a tak krajský súd prípad vrátil na opätovné prejednanie prvostupňovému. Ten jej trest teraz znížil. Sudca pri rozhodovaní zohľadnil jej čistý register trestov, priznanie sa, ale aj rodinné okolnosti obžalovanej, keďže sa stará o maloleté dieťa. 

Doživotný zákaz šoférovania

"Mestský súd Košice uložil Zuzane L. úhrnný trest odňatia slobody vo výmere tridsaťdva mesiacov," povedala hovorkyňa Košických súdov Anna Pančurová. Ten si odpyká vo väzení s najmiernejším strážením a okrem toho je sudca zakázal doživotne šoférovať. Sudca pri rozhodovaní zohľadnil jej čistý register trestov, priznanie sa, ale aj rodinné okolnosti obžalovanej keďže sa stará o maloleté dieťa. Prokurátorka ani obhajoba sa k rozsudku nevyjadrili a tak zatiaľ nie je právoplatný.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy