Jasno
22°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Kontroverzný zákaz nudizmu na jazere rozdúchava vášne
Zdielať na

Kontroverzný zákaz nudizmu na jazere rozdúchava vášne

BRATISLAVA / V Rusovciach chcú zakázať nudizmus na verejných miestach. Ľudia sa tam kúpali a opaľovali nahí niekoľko desiatok rokov aj za socializmu. Okolo pláže vedie cyklotrasa a cyklisti prichádzajú do kontaktu s nudistami.

​Miestni poslanci majú rozhodnúť, či ľudia na jazere v Bratislavskej mestskej časti Rusovce budú môcť naďalej praktizovať nudizmus a pohybovať sa tma nahí, alebo im to zakážu. "Chodíme tu, je to úplne v pohode, každý si môže robiť čo chce a nikomu to neprekáža. Ak sú nejakí poslanci, ktorým to vadí, tak sú asi zo stredoveku," povedal pán Peter.

Okolo vedie cyklotrasa

Od prednostu Bratislavskej mestskej časti Rusovce sme dostali písomné stanovisko, v ktorom sa vrátane iného vyjadril, že sa rozhodli zakázať nudizmus pri pláži, kde sa kúpu nahí ľudia, pretože cez ňu vedie cyklotrasa. Dostávajú od ľudí podnety, prečo by to nezakážu, keďže sa tam pohybujú aj deti. Polícia zasa upozorňovala na rastúci problém delikventov. Pýtali sme sa aj ľudí v uliciach Rusoviec, čo si o tom myslia. "Nemali by to zakázať, pretože máme veľa možností, každý môže ísť, kam chce. Prečo by mali brániť v slobode a demokracií," "Mne je to jedno. Ja si o tom nemyslím nič. Kto sa chce kúpať nahý, nech sa kúpe," "Nemalo by to tam byť, lebo tam chodia aj deti a nahí ľudia ta, behajú hore dole, mali by to zastaviť."

Pokuta až do sto eur

Podľa hovorcu polície, nudizmus vedie k tomu, že nudistov vyhľadávajú ľudia, ktorí sa dopúšťajú rôznych priestupkov. "Policajti z Okresného riaditeľstva v Bratislave-Petržalke prijali za posledné obdobie viacero podnetov od občanov, ktoré sa týkali problematiky nudizmu v okolí jazier Rusovce a Čunovo. Môžeme povedať, že za obdobie od roku 2018 až do 2024 riešili policajti celkovo až päť prípadov trestného činu výtržníctva v súvislosti s touto problematikou," povedal hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave, Michal Szeiff. "Je zbytočné to zakazovať, keď to zakážu, tak tí ľudia pôjdu niekde inde," povedal návštevník pláže, pán Jozef. Ak by poslanci schválili zákaz nudizmu v Rusovciach, nudisti by mohli dostať pokutu až do 100 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy