Jasno
22°
Bratislava
Melánia
30.6.2024
Muž sa vydával za policajta. Seniorov okradol o tisíce eur
Zdielať na

Muž sa vydával za policajta. Seniorov okradol o tisíce eur

TRNAVA / Oklamaní seniori a škoda v desiatkach tisíc eur. Muž, ktorého chytili počas toho, ako sa snažil pod vymyslenou legendou okradnúť dôchodkyňu v Pezinku, sa postavil pred súd.

​V čase, keď muž navštívil staršiu dôchodkyňu v Pezinku, ho už sledovali elitní policajti z okresnej kriminálky v Trnave. Podľa našich informácií od nej prevzal viac ako šesť tisíc eur. Keď odchádzal od bytovky, muža zadržali a zaistili jeho luxusný Mercedes. Akcia pokračovala prehliadkou bytu v Šali, kde býva. Podvodník má toho na rováši viac. "Muž mal takto od dôchodkýň získať majetok vo výške viac ako dvadsaťtri tisíc eur," informovala hovorkyňa KR PZ v Trnave Zlatica Antalová.

Pri podvodoch sa nezameriaval len na hotovosť. Ulakomil sa aj na zlaté retiazky a prstene. Od svojej trestnej činnosti si ale zrejme na chvíľu oddýchne. Eskorta ho na čiernej dodávke priviezla do budovy okresného súdu v Trnave. Sudca rozhodoval o tom, či bude stíhaný na slobode. Obvinený vyšiel z pojednávacej miestnosti s putami na rukách a v sprievode príslušníkov kriminálnej polície. Najbližšie týždne strávi vo väzbe. "Z dôvodnej obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Uznesenie súdu nie je právoplatné. Obvinený podal voči nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne po predložení Krajský súd v Trnave," povedala hovorkyňa Krajského súdu v Trnave, Jana Kondákorová.

41-ročný muž bol paradoxne za rovnaké podvody právoplatne odsúdený už v minulosti. Z ústavu na výkon trestu ho prepustili len minulý rok. Teraz mu hrozí až desaťročný trest. "Vyšetrovateľka muža obvinila za tri skutky, z pokračujúceho zločinu podvodu na chránených osobách," doplnila Antalová. Podľa informácií Televízie JOJ ide o skupinu podvodníkov. Policajti z okresnej kriminálky sú im v pätách už nejaký čas a vo vyšetrovaní pokračujú. Podľa našich zistení aj vďaka tomu rozložili minulý rok podvodnícky gang v Lučenci. Ich taktika je stále rovnaká - predstavia sa ako pracovníci polície, pošty či ako právnici a lekári, často s tým, že ich rodiny sú v zúfalej situácii a snažia sa od nich vylákať peniaze. Polícia radí takýto telefonát okamžite zložiť a zavolať na 158.

Najčítanejšie správy