Polojasno
23°
Bratislava
Diana
1.7.2024
V cele sa pokúsil o samovraždu. Prípadom sa zaoberá policajná inšpekcia
Zdielať na

V cele sa pokúsil o samovraždu. Prípadom sa zaoberá policajná inšpekcia

SNINA / Niektorí sninskí policajti majú problém. Ide o muža, ktorý sa po vyhrážkach rodičom ocitol za mrežami cely a tam sa pokúsil o samovraždu. O prípad sa začala zaujímať policajná inšpekcia.

Zamestnal policajtov, záchranárov, lekárov a ešte aj policajnú inšpekciu. Do problémov sa dostal po vyhrážkach, ktoré adresoval rodičom. Keď do bytovky v Snine prišli policajti, neupokojil sa a svoj hnev obrátil proti nim. Neboli to len nadávky, na policajtku dokonca fyzicky zaútočil tak, že ju museli ošetriť v nemocnici. Údajného agresora umiestnili do cely policajného zaistenia a tam sa pokúsil o samovraždu.

To, že sa muž pokúsil siahnuť si na život v čase, keď bol umiestnený za mrežami policajnej cely, znamená pre policajtov, ktorí situáciu riešili, problém. Ich postup musia prešetriť kontrolné orgány. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci za trestný čin marenie úlohy verejným činiteľom," uviedla hovorkyňa Úradu inšpekčnej služby Andrea Dobiášová. "Znamená to, že pokiaľ verejný činiteľ, v tomto prípade policajt, zmarí, alebo podstatným spôsobom sťaží splnenie dôležitej úlohy, hoci aj z nedbanlivosti, tak sa dopúšťa trestného činu," vysvetlil advokát Milan Ficek.

Inšpekcia skúma, či pri osobe, ktorú policajti umiestňuje do cely, si splnil všetky povinnosti, ktoré mu zákon a predpisy ukladajú. "Obyčajne pri takých osobách je potrebné zabezpečiť, aby nedošlo k poškodeniu seba alebo cudzej osoby, berú sa veci, ktorými by si mohli ublížiť, napríklad opasok, šnúrky od topánok, ale aj lieky, ostré predmety, prípadne elektroniky," konštatoval advokát. Okrem vyšetrovania inšpekcie naďalej prebieha aj vyšetrovania útoku na policajtov. Údajného agresora sudca právoplatne poslal do väzby. "Dôvodom návrhu bola obava z pokračovania z takej a obdobnej trestnej činnosti, keďže obvinený v nadmernej miere užíva alkoholické nápoje, kombinuje s liekmi a inými omamnými látkami, pod vplyvom ktorých sa dopúšťa opakovaných psychických a fyzických atakov voči okoliu aj verejnému činiteľovi," informoval okresný prokurátor Viliam Loda. Za útok na verejného činiteľa hrozí mužovi trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy