Oblačno
21°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Dramatická zrážka auta s nákladiakom: Malé dievčatko je vo vážnom stave
Zdielať na

Dramatická zrážka auta s nákladiakom: Malé dievčatko je vo vážnom stave

HÔRKA / Deväťročné dievčatko v piatok 29. júna popoludní previezli záchranári vo veľmi vážnom stave do nemocnice. Sedelo v aute, ktoré narazilo do nákladiaka. Nešťastie sa stalo v obci Hôrka a to priamo na frekventovanej križovatke.

Medzi okoloidúcimi bol aj profesionálny záchranár

Podľa prvých informácií vodič osobného auta vychádzal z vedľajšej cesty. Odbočiť už nestihol. Nákladiak idúci po hlavnej ceste do neho narazil.
Medzi okoloidúcimi vodičmi bol aj Marek Žifčák, profesionálny záchranár. Neváhal a okamžite začal s ošetrovaním zakliesneného dievčatka, ktoré sedelo na zadnom sedadle. "Bolo v bezvedomí a ja som urobil len kroky, ktoré by urobil každý jeden laik a ošetril veľké vonkajšie krvácanie a spriechodnil dýchacie cesty," uviedol okoloidúci a profesionálny záchranár Marek Žifčák.

Medzitým prišli na miesto policajti. Tí okamžite zastavili na nevyhnutný čas dopravu. No a vzápätí dorazili aj hasiči. Bez ich pomoci by dievčatko z auta svedkovia nedostali. Malo zakliesnené nohy. "Pomocou jednoduchých prostriedkov sme ju vyslobodili. Na mieste sa nachádzal profesionálny záchranár, ktorému sme asistovali. Efektívne sa nám podarilo dievčatko dostať von. Vodič bol v tom čase už vonku" informoval veliteľ zásahu z Hasičského a záchranárskeho zboru v Poprade Ján Marušin.

Školáčka utrpela vážne zranenia

Oboch záchranári v sanitke ošetrovali a podávali im lieky. Najmä malá školáčka utrpela ťažké zranenia. Záchranári odviezli do nemocnice nielen deväťročné dievčatko, ktoré bolo vo veľmi vážnom stave, ale aj zraneného vodiča osobného auta. Vodič nákladiaka sa nezranil, bol v šoku. Posledný deň školského roka bol tak pod Tatrami poznačený týmto nešťastím. Ostáva len veriť, že sa dievčatko zo zranení dostane.

Veľká vďaka ale patrí aj okoloidúcim za to, že neváhali pomôcť Marekovi, ktorý aj v čase voľna ostáva záchranárom pripraveným zasiahnuť. Ten ale zároveň vzdal hold aj svojim profesionálnym kolegom, posádkam sanitiek, hasičom i policajtom. "Naozaj sme fungovali ako jeden tím a ako keby sme boli zžitý, takže každý vedel čo má robiť," dodal Žifčák. Ako sme sa dozvedeli na mieste, dychové skúšky oboch vodičov boli negatívne. No a čo sa presne v osudnú chvíľu stalo, budú ďalej zisťovať popradskí dopravní policajti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy