Oblačno
21°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Vodič skončil po zrážke s jeleňom v nemocnici
Zdielať na

Vodič skončil po zrážke s jeleňom v nemocnici

PREŠOV / Po zrážke s jeleňom skončil vodič v nemocnici a jeho auto bude na odpis. Nehoda sa stala na diaľnici medzi Prešovom a Košicami. Cesta je pritom oplotená a štát za jej užívanie vyberá peniaze.

"V ranných hodinách v čase asi 4.15 ráno, vodič osobného auta zrazil na 417. kilometri diaľnice jeleňa," povedal poľovník z poľovníckej organizácie Svornosť, Ondrej Tomko. Po zrážke s jeleňom museli hasiči vodiča z havarovaného auta doslova vyslobodiť a vystrihnúť hydraulickými nožnicami. "Osoba bola vystrihnutá z auta, ktoré bolo totálne rozbité - bola odtrhnutá strecha z auta a roztrhané auto bolo asi päťsto metrov po diaľnici," pokračoval Tomko.

Časť diaľnice bola pre nehodu na istý čas úplne uzavretá. Úlomky z auta boli rozmetané po okolí. Vodiča previezli záchranári do nemocnice. "Išlo o kolíziu osobného motorového vozidla s lesnou zverou, 47-ročný vodič bol na mieste podrobený dychovej skúške, výsledok bol negatívny," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová. "Bol to asi sedemročný jeleň a vážil okolo 180 kíl," doplnil Tomko.

Skúsený a dlhoročný poľovník upozorňuje na to, že zver nemá problém preskočiť aj plot pri diaľnici. Zrážka pre jeleňa mala fatálne následky. "Dvadsať rokov čo poľujem, som ešte niečo podobné nevidel, aby takto rozbité skončilo osobné auto," dodal Tomko.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy