Oblačno
22°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Tragický požiar rodinného domu: Muža sa nepodarilo zachrániť
Zdielať na

Tragický požiar rodinného domu: Muža sa nepodarilo zachrániť

SPIŠSKÉ BYSTRÉ / Muž prišiel o život pri sobotňajšom (29.6.) požiari rodinného domu v Spišskom Bystrom na východe Slovenska. Požiar sa rozhorel ráno v suteréne. Hasiči našli v dome jedného človeka, ktorého sa napriek resuscitácii nepodarilo zachrániť.

​Dvere do suterénu boli zamknuté

Pokojný začiatok dňa prerušil o šiestej ráno hluk hasičských áut. Profesionáli mali hlásený požiar suterénu, v ktorom mal bývať jeden muž. Keď prišli hasiči na miesto, zo suterénu rodinného domu stúpal hustý dym a dvere boli zamknuté. "Suterén sme otvorili násilne pomocou búracej sekery. Na hasenie sme použili útočný prúd a za druhými dverami sme našli osobu na zemi," informoval  veliteľ zásahu Ján Marušin z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Hasiči muža vytiahli z dymu von, hneď začali bojovať o jeho život a medzitým kontaktovali záchranárov. Na miesto prišli dve posádky a v resuscitácii pokračovali. "Trvala asi pol hodiny v spolupráci takisto s rýchlou zdravotnou pomocou," dodal Marušin. Napriek veľkej snahe záchranárov a hasičov sa žiaľ, muža oživiť nepodarilo. Medzitým druhá skupina hasičských profesionálov hasila priestory suterénu.

Presné príčiny vyšetruje polícia

"Tým, že bol ten ten suterén uzavretý, tak nebolo to horenie intenzívne, ale bolo obrovské zadymenie, takže bolo treba odvetrať a požiar bol následne zlikvidovaný," uviedol Marušin. Profesionálom sa pridali aj miestny hasičský dobrovoľníci spolu s kolegami z obce Kravany. Požiar sa do ďalších častí domu nerozšíril. Policajti miesto tragédie zabezpečili páskami. Príčina vzniku požiaru aj výška škody sú v súčasnosti v štádiu vyšetrovania. Aktuálne pracujú s viacerými verziami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy