Zatiahnuté
23°
Bratislava
Diana
1.7.2024
Nešťastie v areáli festivalu. O život prišiel mladý muž, ďalší dvaja boli intoxikovaní
Zdielať na

Nešťastie v areáli festivalu. O život prišiel mladý muž, ďalší dvaja boli intoxikovaní

BRATISLAVA / Na Zlatých pieskoch v Bratislave, kde sa konal hudobný festival zasahovali záchranári, a to až dvakrát. Privolali ich k nadrogovaným mladým mužom. Iba noc predtým tam 20-ročný mladík dokonca prišiel o život.

Policajti z Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave II boli v noci, z 28. na 29. júna krátko pred treťou hodinou ráno, vyslaní do areálu Zlatých Pieskov, kde sa tento víkend koná festival. Rýchlu zdravotnícku pomoc potreboval 20-ročný muž, ktorý však už nejavil známky života. Na mieste bolo konštatované úmrtie a na zistenie presných príčin bolo nariadené vykonanie pitvy. Aj v tomto prípade bolo zahájené trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Záchranári na hudobnom festivale zasahovali aj nasledujúcu noc, z 29. na 30. júna. Ich pomoc totiž potrebovali dvaja intoxikovaní mladí ľudia. "Videl som policajné auto a to je všetko. Bolo to vo vnútri areálu, ako je jazero," "Bohužiaľ, keď sme prichádzali, viezli tam nejakého mladého muža. Zdvíhali ho tam zo zeme a potom išli húkačky," povedali návštevníci festivalu.

Operátor tiesňovej linky 155 vyslal krátko pred pol ôsmou večer ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci k 26-ročnému mužovi s podozrením na intoxikáciu. S poruchou vedomia ho záchranári previezli do nemocnice v bratislavskom Ružinove. Po asi dvoch hodinách vyrazili opäť. Tentoraz ich pomoc potreboval iba 19-ročný mladík, ktorý bol v bezvedomí. Aj on skončil v nemocnici. Obaja sú našťastie v poriadku. Do nemocnice v Ružinove bol prevezený s diagnózou porucha psychiky a správania, zapríčinenou užívaním viacerých drog.

Jeden pacient bol ošetrený na centrálnom príjme a jeho stav si nevyžadoval hospitalizáciu. Druhý pacient bol hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti. Po prebratí a podaní liečby bol v stave, kedy mohol byť prepustený. Počas uplynulej noci poskytovali policajti súčinnosť pracovníkom záchrannej služby v areáli Zlatých Pieskov v súvislosti s dvoma prípadmi intoxikácie alkoholom a omamnými a psychotropnými látkami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy