Jasno
19°
Bratislava
Berta
2.7.2024
V areáli spaľovne horela na voľnom priestranstve skládka odpadu
Zdielať na

V areáli spaľovne horela na voľnom priestranstve skládka odpadu

KOKŠOV / BAKŠA - V areáli spaľovne v obci Kokšov-Bakša pri Košiciach horí na voľnom priestranstve odpad. Požiar bol hasičom nahlásený v sobotu (29. 6.) večer. Na mieste stále zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného zboru s desiatimi kusmi techniky. Uviedol to hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach Jozef Bálint.

Zákrok trval viac ako štrnásť hodín

"Momentálne prebieha likvidácia požiaru. Na mieste udalosti sa nachádza aj Kontrolné chemické laboratórium z Jasova, zranené ani usmrtené osoby neboli zistené," uviedol. Pri požiari zasahujú aj tri dobrovoľné hasičské zbory z obcí Valaliky, Zemplínska Teplica, Nižná Myšľa. Hasičský bager kopu odpadu musel rozhrabávať a hasiči hasili skryté ohniská viac ako štrnásť hodín. 

Hovorkyňa firmy KOSIT Slavomíra Brzová informovala, že mobilné chemické laboratórium nenameralo v blízkosti požiaroviska ani v priľahlých obytných zónach nebezpečné koncentrácie nebezpečných látok. Doplnila, že v areáli spaľovne zahorel podrvený veľkorozmerný odpad vyzbieraný zo zberných dvorov v Košiciach. "Tento druh odpadu patrí do kategórie nie nebezpečných odpadov. Odpad bol dočasne uskladnený na vonkajšej ploche v betónovej kóji. KOSIT okamžite nasadil svoju požiarnu techniku aj dobrovoľných hasičov a privolaní boli hasiči a záchranári," uviedla Brzová s tým, že od mája 2017 je to prvý požiar tohto druhu. Okolnosti požiaru na ploche určenej na dočasné uskladnenie odpadu sú predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy