Jasno
20°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Spod hladiny sa už nevynorili. V lome sa utopili dvaja mladí ľudia
Zdielať na

Spod hladiny sa už nevynorili. V lome sa utopili dvaja mladí ľudia

RUDNÍK / Tragický začiatok prázdnin v Rudníku neďaleko Košíc. Desiatky dobrovoľníkov, hasičov ale aj potápačov pátrali po mladej žene a 14-ročnom chlapcovi, ktorí skočili do vody a už sa nevynorili. Po viac ako štyroch hodinách ich našli potápači, žiaľ už bez známok života.

Išli sa spoločne kúpať

​Traja chlapci a jedno dievča sa išli spoločne kúpať na miesto, kde sa ťaží kaolín a ľudí z okolia láka priezračne čistá voda, aj napriek tomu, že je tam prísny zákaz vstupu. Chlapci svojich kamarátov tak včera podvečer videli poslednýkrát. "Ja som videla, ako skočili spolu, boli tu aj ďalší ľudia, ale sme nepočuli žiadne pomóc ani nič také," povedala miestna obyvateľka. Do vody skočili spolu a oblečení, išlo o 21-ročnú ženu a 14-ročného chlapca z neďalekej obce Jasov. "To bola sekunda, oni prišli, dali si dole topánky a hneď skočili do vody," doplnila obyvateľka.

Na mieste prebieha ťažba

Ženu s mužom hľadali miestni, ale aj hasiči na člne, privolať museli aj záchrannú brigádu z Humenného. Záchranárom však pátranie komplikovalo to, že ide o miesto, kde prebieha ťažba. Na niektorých miestach bola hladina hlboká aj dvadsať metrov. "Na mieste udalosti zasahovalo desať príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z hasičských staníc Košice - Požiarnická, Moldava nad Bodvou a záchrannej brigády v Humennom," uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jozef Bálint.

Trestné stíhanie

Po nezvestných pátrali viac ako štyri hodiny, až potápačom sa podarilo nájsť na dne nezvestné telá. Ani jeden z nich už, žiaľ, nejavil známky života, a tak privolaný obhliadajúci lekár už len skonštatoval smrť. Na mieste si prevzali prípad aj policajti z kriminálky. "Vo veci už koná vyšetrovateľ Policajného zboru, ktorý začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. Bližšie okolnosti sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy