Skoro jasno
24°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Nástražný výbušný systém na hlavnej stanici v Bratislave polícia nenašla
Zdielať na

Nástražný výbušný systém na hlavnej stanici v Bratislave polícia nenašla

BRATISLAVA / Polícia v súčasnosti preveruje oznámenie o údajnej prítomnosti výbušného systému v priestoroch hlavnej stanice v Bratislave. Potvrdil to bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Nástražný výbušný systém sa nenašiel

"Vykonávame potrebné úkony s cieľom preverenia jeho hodnovernosti," skonštatoval Szeiff s tým, že bližšie informácie poskytne polícia neskôr. Hovorca Železničnej spoločnosti Slovensko Dominik Drevický uviedol, že polícia kontroluje všetky odchádzajúce vlaky zo železničnej stanice. Meškania vlakov sú však minimálne. "Vznikajú len minimálne meškania, podľa dispečerov je to možno desať, maximálne 15 minút," povedal.

Polícia Bratislavského kraja na svojej sociálnej sieti oznámila, že hodnovernosť oznámenia sa nepotvrdila. Zároveň prosí o pomoc pri identifikácii muža, ktorý mal podľa informácii TV JOJ oznámiť náhodnému cestujúcemu, že má v batožine nástražný výbušný systém. Spomínaný cestujúci si túto informáciu nenechal pre seba a kontaktoval políciu. Muž mal pri sebe psa a na hlave roztrhnutú policajnú čiapku. Polícia na sociálnej sieti uviedla, že už muža vypátrala.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy