Skoro jasno
23°
Bratislava
Berta
2.7.2024
Sklenená strecha na zastávke zranila ženu. Expertíza odhalila problém
Zdielať na

Sklenená strecha na zastávke zranila ženu. Expertíza odhalila problém

POPRAD / Kauza sklenených striech na autobusových zastávkach pokračuje. Cestujúci do nich naďalej nesmú vstúpiť. Roztrieštené sklo zo strechy zranilo 6. júna ženu. Po odbornej expertíze vedenie mesta oznámilo, že dôjde k výmene striech na všetkých zastávkach.

Sklo zo strechy

​Už niekoľko dní sú v Poprade autobusové zastávky zabezpečené páskami. K tomuto kroku pristúpilo mesto deň po našej reportáži, ktorá bola odvysielaná 13. júna a až niekoľko dní po samotnom úraze ženy. Tú zasiahlo sklo zo strechy a skončila v nemocnici s viacerými zraneniami. "Ja som sa postavila do zastávky. Stála som tam možno dve minúty a v tom som počula strašnú ranu. To ma zasypalo sklo," povedala zranená žena.

Zranená žena už oslovila advokáta, a tak jej prípad bude mať pravdepodobne aj právnu dohru. Toto ale nebol prvý prípad v meste, keď roztrieštená strecha autobusovej zastávky zranila osobu. K incidentu došlo minulý rok. Vtedy ale nikto k žiadnym opatreniam nepristúpil. Až teraz, po druhom úraze mesto požiadalo o hĺbkovú kontrolu bezpečnosti strešných skiel zastávok. "Bohužiaľ sa potvrdilo to, že uvedený typ skla na zastávkach MHD v Poprade nie je vhodný. Škoda, že takéto certifikácie sa neurobili už pred rokom. Predišli by sme zraneniu našej občianky," uviedol poslanec Mestského  zastupiteľstva v Poprade František Majerský.

Výsledok expertízy

Na mestskej oficiálnej stránky sa uvádza výsledok expertízy certifikovaného znalca. Podľa neho dodávateľ z hľadiska vhodnosti použitého skla neposkytol prevádzkovateľovi všetky dôležité informácie. Je tam zverejnená aj citácia zástupkyne prevádzkovateľa. Tá okrem iného tvrdí, že s dodávateľom už spustili rokovania o čo najrýchlejšom riešení, a to vo forme výmeny skiel za také, ktoré spĺňajú parametre. Lenže o tejto výmene nie je ani zmienka v odpovedi na naše otázky, ktoré sme zaslali priamo prevádzkovateľovi. V texte je uvedené, že by bolo predčasné dávať konečné stanovisko, keďže pokračuje prešetrovanie a posudzovanie tejto udalosti.

V každom prípade mesto na svojej oficiálnej stránke oznamuje, že dôjde k výmene sklenených striech na všetkých autobusových zastávkach. Dovtedy budú zabezpečené páskami. Niektorí čakajúci však riskujú a zákaz porušujú. Pásky roztrhnúť alebo podlezú a na zastávkach sedia. "Prosím občanov mesta Poprad, aby dodržiavali aktuálne opatrenia a nechodili do zastávok, kým sa daná situácia nevyrieši," dodal Majerský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy