Polojasno
19°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Mladý muž sa snažil podpáliť plynovú fľašu. Trestu sa však vyhne
Zdielať na

Mladý muž sa snažil podpáliť plynovú fľašu. Trestu sa však vyhne

HUMENNÉ / V strede cesty oproti rodinným domom postavil plynovú fľašu a chcel ju zapáliť. Ľudia okamžite volali na políciu a mladý muž skončil v cele. Na základe znaleckého posudku ale napokon vyviazne bez trestu.

Polícia jeho konanie nazval hlúpym a nerozvážnym. Muž (22) položil na stred hlavnej cesty plynovú fľašu a snažil sa ju zapáliť. "Opakovane nad ňou škrtal zapaľovačom. Policajná hliadka po príchode na miesto ho obmedzila na osobnej slobode a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove. 

Humenský vyšetrovateľ začal v prípade trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia. Je otázne, či si páchateľ následky svojho konania uvedomoval. "Je veľmi dôležité vyhýbať sa akejkoľvek neodbornej manipulácii s tlakovou fľašou a dodržiavať bezpečnostné pokyny a upozornenia od výrobcu," priblížila Miroslava Knišová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva HAZZ v Prešove"Našťastie, pri tomto nezmyselnom konaní nedošlo k zraneniu osôb ani k škodám na majetku," doplnila Ligdayová. 

Trestné stíhanie polícia v týchto dňoch ukončila. Hrozbe niekoľkoročného väzenia sa mladý muž napokon vyhne. "V predmetnej trestnej veci po vykonaní všetkých procesných úkonov vrátane znaleckého posudku bude predmetný spis odstúpený Okresnému úradu v Humennom na prejednanie priestupku," dodala Ligdayová.

Plynové fľaše v kombinácií s vysokými teplotami či priamym ohňom predstavujú veľké riziko Explózie propán – butánových fliaš už neraz spôsobili vážne popáleniny či dokonca smrť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy