Jasno
19°
Bratislava
Miloslav
3.7.2024
Svoju expriateľku prenasledoval a vyhrážal sa jej. Muž si na súde vypočul trest
Zdielať na

Svoju expriateľku prenasledoval a vyhrážal sa jej. Muž si na súde vypočul trest

ŽILINA / Žilinčan (37) dostal na čadčianskom súde trest za nebezpečné prenasledovanie. Obeťou bola jeho bývalá partnerka. Tak ju vystrašil, že sa bála o svoj život.

Jánova expriateľka sa bála vyjsť z bytu. Jasne mu dala najavo, že s ním už nemieni byť, no naďalej ju vyhľadával, aby jej strpčoval jej život. Pri prenasledovaní si žena vypočula nielen vulgarizmy, ale aj slová, pre ktoré bola na smrť vystrašená. "Opakovane prenasledoval svoju bývalú partnerku, nadával jej, vyhrážal sa jej, vypisoval sms-ky, telefonoval, napriek tomu, že si to ona nepriala," uviedol Michal Mravec, čadčiansky sudca. 

Pri neželaných návštevách bývalú družku opľul, ale aj zhodil na zem, kopol do nohy i udrel do tváre. Muž pritom už predtým dostal trest za porušovanie domovej slobody. "Bol vydaný trestný rozkaz, ktorým bol uložený súhrnný trest vo výmere 15 mesiacov, s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu 3 roky s probačným dohľadom," dodal Mravec. Verdikt, ktorý je právoplatný zahŕňa aj určité povinnosti. "Zákaz požívania alkoholu, zákaz priblížiť sa k svojej bývalej partnerke," doplnil Mravec.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy