Jasno
25°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Plamene a hustý dym vystrašili chatárov. Hasiči bojovali s požiarom chaty
Zdielať na

Plamene a hustý dym vystrašili chatárov. Hasiči bojovali s požiarom chaty

DRUŽSTEVNÁ / Plamene a hustý čierny dym vystrašil chatárov v záhradkárskej lokalite blízko Družstevnej pri Hornáde. Kúdol dymu sa valil z podkrovia, kde sa hrali deti. Hasičom komplikovala zásah zlá prístupová cesta.

Deťom pomohol sused

Podľa informácií TV JOJ mal deti z rodinného domu vybrať sused. Keď zbadal plamene, neváhal a do domu vošiel. "On býva v Nemecku alebo v Rakúsku. Teraz neviem, vždycky chatu prenajíma a roky tam bývali jedni chatári. Tí si postavili chatu, že oni sú teraz tam vedľa a prenajímajú ju novým," povedala suseda. Ihneď ako zbadali plamene volali hasičov, požiar sa podľa našich zistení rozšíril pravdepodobne z detskej izby.

S plameňmi bojovali niekoľko hodín

"Zatiaľ len rozoberáme vnútorné strany konštrukcie, dostávame sa do medzi priestoru a prebiehajú tam hasiace práce," komentoval veliteľ zásahu Hasičského a záchranného zboru Košice Milan Vereščak. Hasiči bojovali s plameňmi niekoľko hodín a pre silné zadymenie museli zasahovať v dýchacích prístrojoch. Našli aj dve propánbutánové fľaše, ktoré ihneď vybrali, aby nedošlo k výbuchu. Hasičom komplikoval prístup železničný most, ktorý je nízky a hasičské autá sa cez neho dostať nevedeli. Ťahať tak museli hadice s vodou do dĺžky až 150 metrov a škoda, ktorá vznikla je odhadovaná na približne 40-tisíc eur.

Manipulácia s otvoreným ohňom

To, z akého dôvodu začalo horieť zisťuje hasičský zisťovateľ, ale aj polícia. "Na miesto udalosti sa dostavili zaisťovatelia príčin vzniku požiaru, ktorí určili príčinu požiaru ako manipulácia s otvoreným ohňom," informoval hovorca Hasičského a záchranného zboru Košice Jozef Bálint. "Policajný vyšetrovateľ v tejto veci začal trestné stíhanie pre poškodzovanie cudzej veci," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy