Skoro jasno
21°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Kuriózna nehoda: Smetiar podgurážený alkoholom zoskočil rovno pod idúce auto
Zdielať na

Kuriózna nehoda: Smetiar podgurážený alkoholom zoskočil rovno pod idúce auto

LUČENEC / Lučenčan bol v práci iba druhý deň a už má vážny problém. Hrubo porušil pracovnú disciplínu. Do roboty nastúpil pod vplyvom alkoholu. Aj napriek náhodným kontrolám zamestnávateľa by mu možno tento prešľap prešiel, no bol účastníkom dopravnej nehody.

​Zranený sa na cestu nepozeral

Bioodpad po meste zbierali zamestnanci už od rána od šiestej. Krátko pred pol ôsmou sa nachádzali na mieste nehody. V kabíne auta sedel iba vodič, jeho dvaja kolegovia stáli vzadu na plošine. Jeden z nich schádzal dole a chcel prejsť na druhú stranu pre kontajner. Spoza veľkého auta ale nič nevidel, no ani sa nepresvedčil, či môže bezpečne prejsť cez cestu. Potvrdili to svedkovia.

"On stál na vozíku a išiel dole z vozíku a chcel prejsť na druhú stranu pre tento kontajner a nepozeral sa. Čiže rovno pod auto skočil? Pod auto," uviedol svedok nehody. Vošiel rovno pod kolesá auta, ktoré šoférovala žena. V aute mala aj dieťa. Zareagovať už nestihla, narazila do muža a ten spadol na cestu. Takmer ho prešlo druhé auto. "My sme hneď zastali," dodal svedok.

Pracovník bol pod vplyvom alkoholu

Zranený muž komunikoval, no mal celú tvár od krvi. Zlomil si nos a má odreniny na tvári a ruke. Záchranári ho previezli do nemocnice. "Tento pracovník utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s predpokladanou dobou liečby a PN do 42 dní pokiaľ nenastanú komplikácie," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

Policajti však zistili ešte jednu závažnú skutočnosť. Muž bol pod vplyvom alkoholu. "Dychové skúšky u vodičov boli s negatívnym výsledkom. U tohto pracovníka bola dychová skúška pozitívna a to viac ako 0,7 promile alkoholu," dodala Kováčiková. Problémy si tak narobil aj u nového zamestnávateľa. Do práce totiž nastúpil iba v pondelok (1.7.), v deň nehody (2.7.) bol prvýkrát v teréne. "Zamestnanec hrubo porušil pracovnú disciplínu a preto vyvodíme dôsledky v zmysle zákonníka práce," ukončila hovorkyňa mesta Lučenec Michaela Baboľová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy