Skoro jasno
20°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Muž sa vyhrážal vlastnej matke. Súd bol rýchly a nekompromisný
Zdielať na

Muž sa vyhrážal vlastnej matke. Súd bol rýchly a nekompromisný

MEDZILABORCE / Bol to naozaj super rýchly proces. Po vyhrážkach zabitím na tri dni v policajnej cele, potom ho eskortovali na súd a z pojednávacej miestnosti rovno do výkonu trestu. Tak dopadol 44-ročný Medzilaborčan. Zo strany orgánov činných v trestnom konaní bol na takýto postup dôvod - kruto sa správal voči vlastnej matke.

​Na súd prichádzal mlčky

Putá sa vyslúžil za to, ako sa správal k vlastnej matke. "Sedemdesiatsedem ročnej žene sa vyhrážal zabitím, pričom na zem hádzal časti nábytku v byte. Štyridsaťštyri očný muž sa voči žene správal neprimerane, nevhodne a agresívne," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Prešov Jana Ligdayová.

Žena sama zavolala políciu

Ku skutku došlo v jednom z panelákov na Hornom Zemplíne. Stalo sa to za dverami bytu, kde rodina žije. Žena sa syna bála až tak, že z vlastného bytu ušla a zavolala naňho políciu. Konanie muža z nej vzbudzovalo strach o život. Údajnému agresorovi policajti obmedzili osobnú slobodu a skončil za mrežami cely policajného zaistenia. Napokon prišlo aj obvinenie z trestného činu nebezpečného vyhrážania. "Povereným príslušníkom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Medzilaborciach bol na obvineného spracovaný návrh na podanie obžaloby v tzv. súper rýchlom konaní," doplnila Ligdayová.

Výkon trestu

Tri noci strávil za mrežami policajnej cely a napokon sa zo skutku zodpovedal na súde. Z nebezpečného vyhrážania bol uznaný za vinného. "Za čo mu súd uložil trest odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia," povedala hovorkyňa súdov v Prešove Ivana Petrufová. Keďže proti tomuto rozhodnutiu nepodal odpor ani prokurátor, ani obvinený, verdikt je právoplatný. Obvinený sa z pojednávacej miestnosti na slobodu nedostal. Okamžite bol dodaný do výkonu trestu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy