Polojasno
20°
Bratislava
Prokop
4.7.2024
Autom pritlačil chodkyňu k stene. Muž nafúkal takmer tri promile
Zdielať na

Autom pritlačil chodkyňu k stene. Muž nafúkal takmer tri promile

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Niekoľko silných rán a volanie o pomoc bolo počuť na ulici v Bánovciach nad Bebravou. Od bolesti tam kričala 59-ročná žena, ktorú pritlačilo auto k stene. Muž, ktorý ho šoféroval, bol opitý. Nafúkal takmer tri promile.

​Za volant si sadol opitý

Muž, ktorý v sobotu 29. júna v Bánovciach nad Bebravou dostal do pozoru všetky záchranné zložky. Za volant si sadol opitý a odniesla si to chodkyňa. Vodič najskôr narazil do garáže, to ho od ďalšej jazdy ale neodradilo. "Následne začal cúvať, pričom zadnou časťou vozidla narazil do chodkyne, ktorú pritlačil o stenu prístavby rodinného domu," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. Muž sa snažil dostať auto späť na cestu, ale nepodarilo sa mu to. Chodkyňu pritlačenú o stenu vyslobodili až hasiči. "Záchranári ju previezli do nemocnice s diagnózou polytrauma," ozrejmila hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová. "Päťdesiatdeväť ročná žena utrpela viacero zlomenín a pomliaždením tela s predpokladanou dobou liečby presahujúcou tri mesiace," pokračovala Kuzmová.

Stíhaný bude na slobode

Zranenia jej spôsobil vodič, ktorý sadol za volant pod vplyvom alkoholu. "S vodičom bola po dopravnej nehode vykonaná dychová skúška, ktorá skončila s výsledkom 2,63 promile alkoholu v dychu. Opakovaná dychová skúška mala ešte vyššiu hodnotu a to 2,85 promile alkoholu v dychu," dodala Kuzmová. Muž skončil v policajnej cele s eskortovali ho na súd. Tesne pred jazdou popíjal s kamarátom v záhradkárskej osade. Potom sa vybral domov. Sudca rozhodol, že bude stíhaný na slobode. Hrozí mu jeden až päť rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy