Polojasno
30°
Bratislava
Cyril, Metod
5.7.2024
Na známom sídlisku vyčíňali zlodeji. Ukradli všetko, čo vládali odniesť
Zdielať na

Na známom sídlisku vyčíňali zlodeji. Ukradli všetko, čo vládali odniesť

BRATISLAVA / V bratislavskom Ružinove vyčíňali zlodeji. Zamerali sa na byt, ktorý majiteľ ponúka na krátkodobý prenájom turistom. Vzali si všetko, čo dokázali odniesť. Polícia po nich teraz pátra.

​Dvojica mužov sa vlámala do bytu na Rumančekovej ulici v Ružinove. Stalo sa tak krátko pred polnocou 12. júna. Zobrali si z neho televízor, rýchlovarnú kanvicu a ulakomili sa dokonca aj na vnútornú časť elektrického priezoru vo dverách.

Nejde o ojedinelý prípad

Dovnútra sa dostali s kľúčom od bytu. K nemu sa zlodeji dopracovali cez bezpečnostnú schránku, ktorú poškodili. Pripevnená bola na bytovke. To je totiž jeden z najčastejších spôsobov akým majitelia bytov nechávajú turistom kľúče po tom, čo si u nich zaplatia ubytovanie. Väčšinou sa takto ubytujú cez svetoznámu aplikáciu, ktorá sprostredkúva bývanie na dovolenkách. Pred pár mesiacmi takto zlodeji vo veľkom vykrádali byty v bratislavskom Starom Meste. Aktuálne sa presunuli aj do druhého okresu, teda Ružinova, Vrakune a Podunajských Biskupíc.

Pomôcť môžu kamery

Polícia prenajímateľom takéhoto ubytovania odporúča, aby si minimálne nainštalovali kamery, aspoň pri vchode, a tiež aby si poriadne zabezpečili miesto na odkladanie kľúčov. Bratislavskí policajti aktuálne pátrajú po tejto dvojici mužov.

Ak ste ich spoznali alebo niekto videli, prípadne viete, kde by sa mohli zdržiavať, oznámte to na bezplatnom čísle 158 alebo na ktoromkoľvek policajnom oddelení.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy