Oblačno
21°
Bratislava
Patrik, Patrícia
6.7.2024
V prípade obžalovaného Róberta Lališa vypovedal bývalý člen skupiny sýkorovcov
Zdielať na

V prípade obžalovaného Róberta Lališa vypovedal bývalý člen skupiny sýkorovcov

PEZINOK / Šofér, ochrankár a nakoniec člen vražedného komanda Sýkorovcov. V kauze údajného šéfa skupiny Roberta Lališa dnes vypovedal Kýblov bývalý blízky človek, ktorý si odpykáva 20-ročný trest za mrežami. Martin Kováč alias Rybička opisoval, ako skupina fungovala, ale aj to, ako to bolo s vraždou Romana Deáka. Miestami to medzi dvojicou poriadne iskrilo.

​Šesť vrážd či šéfovanie mafiánskej skupiny Sýkorovcov. Údajný boss Róbert Lališ alias Kýbel sa na súde stretol zoči-voči so svojím bývalým blízkym človekom. Ide o Martina Kováča prezývaného Rybička. Na súde rozprával o tom, ako sýkorky fungovali v Bratislave, Senci či na Záhorí. Vypovedal, že všetko mal pod palcom práve Robert Lališ, vrátane tých najbrutálnejších popráv. "Keď sa niečo chystalo, tak o všetkom rozhodoval on. Keď bolo treba urobiť nejaký skutok, všetko on naplánoval, organizoval a porozdeľoval úlohy. Určil miesta, kde sa čo urobí, a časy," povedal svedok Martin Kováč.

"Pán Lališ nemal s pánom Kováčom prakticky žiadny kriminálny vzťah. Tak by som to povedal. To znamená, že sa nezúčastňoval na žiadnej trestnej činnosti, ktorú by tento svedok opisoval. Takže bol ochrankár a šofér, či nebol? Viete, k tomuto konkrétne už nevypovedal, takže ešte len bude vypovedať pred nestranným súdom. Ale z toho, čo poprel, keďže poprel akúkoľvek účasť na trestnej činnosti, je evidentné, že takýto vzťah s ním nemal," vyjadril sa obhajca Marek Para.

"Nebudem hodnotiť výpoveď svedka, vzhľadom na to, že sa nemôžem vyjadrovať k dôkazom, ktoré prebiehajú na hlavnom pojednávaní," povedal prokurátor Peter Kysel. V jednej chvíli to medzi Lališom a Kováčom zaiskrilo, pretože sa zmienil o Lališovej mediálnej prezývke Gestapák. "Ja si vyprosujem, aby mi niekto hovoril Gestapák, dobre? Mňa to uráža," ozval sa obžalovaný Róbert Lališ.

Podľa obžaloby dal Lališ zlikvidovať aj Romana Deáka. Rodina nebohého si želá, aby za smrť ich syna konečne niekoho právoplatne odsúdili. "Ja som mal dvakrát infarkt. Toto je pre mňa obnova a veľmi zlá. Dúfam, že to dokončím nejako do konca. Už mám 85 rokov," povedal otec Romana Deáka. Pojednávanie v kauze Roberta Lališa má pokračovať aj vo štvrtok 4. júla. Vypovedať majú prísť dve svedkyne a podnikateľ Marek Trajter.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy