Jasno
29°
Bratislava
Oliver
7.7.2024
Vlastnému bratovi sa vyhrážal smrťou. Súd mu udelil nepodmienečný trest
Zdielať na

Vlastnému bratovi sa vyhrážal smrťou. Súd mu udelil nepodmienečný trest

ČADCA / Kysučan Ján na smrť vystrašil svojho najbližšieho príbuzného a neskončilo sa to bez dôsledkov. Muž z Turzovky už pozná svoj trest za nebezpečné vyhrážanie.

​Za jeho konaním bol alkohol

Päťdesiatnik Ján bol podgurážený alkoholom, keď niekoľkokrát zopakoval vyhrážky svojmu bratovi Jozefovi. "Môj klient bol odsúdený za nebezpečné vyhrážanie," informoval Jánov obhajca Anton Kupšo. Ján svojmu vlastnému súrodencovi povedal, že ho podreže nožíkom. A veľmi ho vyľakal slovami, že si kúpil novú sekeru na to, aby mu odrúbal hlavu. Opakoval, že ho zabije. "Svoj skutok priznal a oľutoval," dodal Kupšo.

S verdiktom súdu bol spokojný

"Trestným rozkazom bol uznaný za vinného," informovala hovorkyňa Krajského súdu Žilina Anna Dudová Záborská. A verdikt mu nadelila čadčianska sudkyňa. "Osem mesiacov nepodmienečne so stredným stupňom stráženia,"  povedala Záborská. Sudkyňa nezabudla na to, že za jeho konaním bol aj alkohol. "Zároveň súd uložil obvinenému aj ochranné protialkoholické liečenie ambulantnou formou," dodala Záborská. Rozhodnutím bol spokojný prokurátor, ako aj obvinený muž.
"Vzdal sa práva podať odpor voči trestnému rozkazu, rozhodnutie nadobudlo právoplatnosť," ukončil Kupšo.

Najčítanejšie správy