Skoro jasno
20°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Vodič unikal pred hliadkou a narazil do plota. Auto skončilo prevrátené na boku
Zdielať na

Vodič unikal pred hliadkou a narazil do plota. Auto skončilo prevrátené na boku

BELÁ NAD CIROCHOU / Unikal pred hliadkou, neskôr narazil do plota. Jeho auto skončilo prevrátené na boku. Podľa polície sa 67-ročný muž odmietol podrobiť dychovej skúške na alkohol. Už ho obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Tam sa to však neskončilo. Pozrite sa, čo o ňom polícia ešte zistila.

Nehoda sa stala vo večerných hodinách a vozidlo zostalo zdemolované. Bolo len šťastím, že náraz nemal fatálne následky. Polícia chcela muža zastaviť na jednej z ulíc v dedine z dôvodu, že prešiel do protismeru.

"Vodič výzvy na zastavenie nerešpektoval, pokračoval v jazde ďalej. Neskôr narazil do oplotenia a s vozidlom sa prevrátil," informovala Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov.

"Vodič sa nachádzal už mimo havarovaného vozidla a v starostlivosti posádky rýchlej zdravotnej pomoci, zasahujúci hasiči vymedzili miesto zásahu a zabezpečili havarované vozidlo proti pohybu a vzniku požiaru," ozrejmila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru Prešov, Miroslava Knišová.

Vodič bol vyzvaný k vykonaniu dychovej skúšky, ktorej sa odmietol podrobiť. Rovnako sa rozhodol aj v prípade podrobenia sa lekárskemu vyšetreniu odberom krvi alebo iného biologického materiálu, či nie je pod vplyvom alkoholu.

Nebol to jeho jediný problém

Polícia 67-ročného muža obvinila z trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky. Podľa polície však má aj ďalší problém. "Lustráciou 67-ročného muža bolo zistené, že vodičský preukaz má zadržaný," dodala Ligdayová.

S mužom sme sa stretli osobne, no s nahrávaním pred kamerou nesúhlasil. Mimo záznam všetky obvinenia poprel a podľa neho bolo konanie policajtov protiprávne, chce sa preto obrátiť na Úrad inšpekčnej služby.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy