Skoro jasno
20°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Nešťastie v horách: V prevrátenom aute zomrel horár
Zdielať na

Nešťastie v horách: V prevrátenom aute zomrel horár

VEĽKÁ FATRA / Mladý horár zahynul včera podvečer pri nehode v Ľubochnianskej doline. Terénne auto, v ktorom sa viezli traja lesníci, sa pri stúpaní strmým svahom prevrátilo. Patrik (37) žiaľ utrpel zranenia nezlučiteľné so životom.

Terénne auto sa malo prevrátiť na strmej zvážnici, asi 20 kilometrov za Ľubochňou, v tunajšej doline. V aute sa viezol dlhoročný horár Patrik a jeho dvaja kamaráti, smerovali na blízku horáreň. Auto sa s lesníkmi prevrátilo v oblasti Rakytov, v odľahlej lokalite bez mobilného signálu. Nissan sa niekoľkokrát prevrátil, zastavili ho až stromy.

Pri nehode všetkých mužov vymrštilo cez rozbité okná von. Mladý horár sa žiaľ dostal pod mohutné vozidlo. Pre pomoc bežal jeden z jeho zranených kamarátov. "Po príjazde na miesto udalosti sa auto nachádzalo v strmom svahu, v lesnom poraste, otočené na boku," opísal Zdenko Kohút, riadiaci dôstojník OR HaZZ v Ružomberku.

Patrik sa o daný les staral dlhé roky

"Nám bol nahlásený pád auta z 20 metrového zrázu. Muž (37), žiaľ utrpel zranenia nezlučiteľné so životom. Muž (39) bol transportovaný so zlomeninou pleca do nemocnice v Ružomberku. Do rovnakej nemocnice previezli záchranári aj 31-ročneho pacienta s poranením hlavy," ozrejmila Petra Klimešová, hovorkyňa OS ZZS. 

Podľa polície sa nateraz nedá s istotou povedať, kto v osudný okamih sedel za volantom. Terénne auto však podľa našich zistení patrilo práve mladému horárovi, ktorý túto lokalitu veľmi dobre poznal. Mimoriadna tragédia otriasla celým okolím. Život Patrika vyhasol v lese, o ktorý sa staral dlhé roky. Policajti na mieste zaisťovali stopy do neskorých nočných hodín. "V súvislosti s touto udalosťou bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia a prečinu ublíženia na zdraví," dodala Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy