Skoro jasno
20°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Turisti do cieľa nedocestovali. Ich jazda v protismere sa skončila nehodou
Zdielať na

Turisti do cieľa nedocestovali. Ich jazda v protismere sa skončila nehodou

ZVOLEN / Jazda v protismere sa skončila nehodou a zraneniami viacerých účastníkov. Vinníkom nehody je muž zo Saudskej Arábie, ktorý aj s kolegom cestoval cez Slovensko do Poľska. Cestu zrejme nepoznal a zle odbočil.

​V protismere prešli desiatky metrov, no  v zákrute na vjazde do Zvolena sa stretli s autom, ktorého vodička ich tam evidentne nečakala.

"Po príjazde jednotky na miesto udalosti sa nachádzali dve zranené osoby mimo vozidla, vytekali prevádzkové kvapaliny a osobám bola poskytnutá predlekárska pomoc," uviedol Miroslav Dančo z Hasičského a záchranného zboru Zvolen.

"Pod túto udalosť sa podpísala nesprávna jazda vodiča, ktorý prešiel do protismeru a došlo k zrážke k druhým osobným autom," potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Banská Bystrica Petra Kováčiková.

Prekážkou bola jazyková bariéra

Ošetrenie potrebovala nielen vodička, ale aj vinník kolízie. Našťastie k zrážke nedošlo vo veľkej rýchlosti, tak ich stav vážny nie je. Hasičov tentokrát potrápila aj jazyková bariéra. "So zranenými osobami bola ťažká komunikácia, pretože boli zo Saudskej Arábie. Taktiež aj komunikácia v anglickom jazyku bola veľmi obtiažna," dodal Dančo.

Auto zostalo nepojazdné

Dvaja muži prileteli zo Saudskej Arábie na letisko v Budapešti, kde si požičali auto. Cieľom ich cesty bolo Zakopané v Poľsku, nehoda ich ďalšiu jazdu skomplikovala. Ďalej sa nedostali, pretože auto bolo po zrážke nepojazdné. Vinník musel zaplatiť pokutu vo výške 100 eur. Udalosť bola vyriešená na mieste v blokovom konaní.

S odtrhnutým kolesom sa do Poľska ísť nedalo, museli si počkať na odťah a vrátiť sa späť do maďarskej požičovne áut. Pokračovať budú môcť až po výmene auta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy