Jasno
29°
Bratislava
Ivan
8.7.2024
Muž vošiel do cesty autobusu. Teraz ho hľadá polícia
Zdielať na

Muž vošiel do cesty autobusu. Teraz ho hľadá polícia

BRATISLAVA / Skočil do cesty autobusu, teraz ho hľadá polícia. Vodič totiž musel prudko zabrzdiť a cestujúci v autobuse popadali na zem. Jedna žena dokonca skončila v nemocnici.

Kĺbový autobus mestskej hromadnej dopravy práve prechádzal Eisnerovou ulicou v Devínskej Novej vsi, keď mu náhle do cesty vošiel neznámy muž. Vodič autobusu musel pohotovo zareagovať, aby ho nezrazil. Prudko stúpil na brzdu, no viacerí cestujúci neudržali rovnováhu a spadli na zem. "Predmetnou dopravnou nehodou sa zaoberajú dopravní policajti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave," ozrejmila Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.

"Vodič autobusu linky 21 jazdil po Eisnerovej ulici, pričom v križovatke s ulicou Jána Poničana mu do jazdnej dráhy mimo priechodu pre chodcov náhle vošiel chodec. Vodič v snahe zabrániť zrážke prudšie zabrzdil, výsledkom čoho došlo k pádu viacerých cestujúcich," opísal Jozef Vozár, hovorca DPB. 

Žena skončila v nemocnici

Zranená žena skončila po páde v nemocnici. Muž z miesta následne odišiel. Polícia teraz po ňom pátra. "Touto cestou vyzývame vodičov a občanov, ktorí boli svedkami tejto udalosti a poznajú muža na fotografiách, prípadne majú danú udalosť zaznamenanú na kamerovom zázname, aby kontaktovali políciu na čísle 158," dodala Šimková. 

K podobnej nehode došlo aj pred dvomi týždňami, keď mladé dievča nečakane vošlo na električkovú trať a tá musela prudko zabrzdiť, v dôsledku čoho spadla na zem 82-ročná pani. Dôchodkyňa skončila so zlomeným lakťom. Tínedžerka vošla na koľajisko aj napriek tomu, že v tom čase boli pred priechodom zapnuté svetelné a zvukové varovania na špeciálnych stĺpikoch, ktoré upozorňujú na prichádzajúcu električku. "Ak pri tej dopravnej nehode došlo k ublíženiu na zdraví, tak za takýto priestupok môže byť uložená pokuta až do 850 eur," ozrejmil právnik Michal Maťaš.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy